3.000 de scoli vor fi dotate gratuit cu prese pentru PET-uri

Sambata, 01 Mai 2010, ora 23:32
1236 citiri
3.000 de scoli vor fi dotate gratuit cu prese pentru PET-uri

"Pornim din toamna o actiune de dotare a scolilor cu prese pentru PET-uri, le vom da pe gratis la 3.000 de scoli. Scolilor li se va da un leu pe kg de PET, deci va fi benefic", a declarat Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, informeaza Newsin.

Borbely a adaugat ca vrea sa atraga in campanie si marile lanturi de magazine.

"Dorim sa implicam si marile lanturi de magazine, unde tot asa, s-ar putea expune astfel de presatoare. In 2-3 saptamani vom avea o intalnire cu toate marile lanturi de magazine, sa discutam problema. Vom avea multe initiative in acest an pentru sensibilizarea cetatenilor.

La sfarsitul lunii mai vom avea in cateva judete actiuni pilort de mobilizare a oamenilor pentru a strange gunoiul. Cu putin efort si bani se pot rezolva anumite lucruri", a afirmat ministrul.

Acesta a mai spus ca s-a gandit si la un sistem de reciclare a altor deseuri, dar si la schimbarea legislatiei in domeniul mediului in sensul inaspririi pedepselor.

"Am dat trei saptamani colegilor din minister pentru a crea sistemul pentru reciclarea sticlelor si deseurilor electronice si vom avea initiative legislative pentru a imbunatati sistemul si obliga poluatorul sa plateasca, sa avem o legislatie mai stricta pentru autoritatile locale, deoarece ei sunt primii responsabili.

Daca ei nu sunt parteneri e foarte dificil. In Fondul de mediu sunt programe nationale si vom finanta aceste actiuni", a aratat ministrul. Intrebat cum vede actiunile organizate de politicieni de 1 Mai, Borbely si-a delimitat actiunea. "Aici nu-i o manifestare politica ci una verde.

Eu nu cred ca partidele trebuie sa foloseasca acest prilej pentru a face campanie si nici nu-i vad rostul. Eu sprijin initiativele civile care implica multi oameni", a spus ministrul. In ceea ce priveste semnificatia acestei zile, Borbely Laszlo a aratat ca pentru el e un prilej de sarbatoare.

"1 Mai inseamna amintiri cand am defilat cu tenismenii si treceam in fata oficialitatilor. Adevarul este ca noi ne jucam acolo, eram tineri si nu realizam aceasta zona politica.

Acum inseamna iarba verde, familie, distractie si sa ma intalnesc cu prietenii", a spus el. La actiunea de pe malul Muresului cunoscuta de localnici ca "sorpatika" (farmacia de bere) au participat exclusiv etnici maghiari si intr-un numar destul de mic, aproximativ o suta de persoane, iar 10 echipe au intrat in concursul pentru cel mai bun gulas. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Laszlo Borbely, #scoli, #PET , #stiri Laszlo Borbely