A inceput a 19-a Sesiune a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabila

Marti, 03 Mai 2011, ora 18:39
1224 citiri
A inceput a 19-a Sesiune a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabila

Ministrul Laszlo Borbely, in calitate de presedinte al celei de-a 19-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabila (CSD19), a deschis, luni, lucrarile sesiunii care are loc in perioada 2-13 mai, la sediul ONU, New York, conform NewsIn.

"Aceasta reuniune are loc intr-un moment cand la nivel global dezvoltarea durabila ocupa un loc important pe agenda internationala. In mijlocul multiplelor crize cu care ne confruntam astazi, trebuie sa aratam din ce in ce mai multa determinare pentru a avansa implementarea agendei de dezvoltare durabila. Principiile dezvoltarii durabile ar trebui sa ne ghideze eforturile. Dar munca noastra, de asemenea, trebuie sa ce concentreze in egala masura asupra transformarii angajamentelor in masuri si actiuni concrete. CSD-19 trebuie sa fie o sesiune orientata spre viitor si catre actiune. Avem o provocare importanta in fata noastra in saptamanile care urmeaza, dar in acela?i timp o oportunitate de a face o diferenta reala in realizarea de progrese pentru punerea in aplicare a dezvoltarii durabile", a declarat Borbely.

Scopul principal al CSD19 consta in negocierea unor politici si masuri practice pentru avansarea implementarii dezvoltarii durabile, in special a domeniilor tematice ale actualului ciclu: transport, chimicale, managementul deseurilor, minerit, cadrul decenal de programe pentru consum ?i productie durabile.

Recomandarile care vor rezulta ar trebui sa determine punerea prompta in aplicare si actiuni concrete in cele cinci domenii tematice ale ciclului de activitate prezent, adresand in egala masura aspectele transversale ?i mijloacele de implementare. Sunt vizate rezultate concrete, mai ales ca aceasta este ultima sesiune inainte de Conferinta ONU pentru Dezvoltare Durabila ce se va organiza anul viitor la Rio de Janeiro si care va reprezenta un moment crucial in avansarea deciziilor privind mediul si dezvoltarea durabila, spun reprezentantii Ministerului Mediului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comisia onu, #dezvoltare durabila , #stiri Laszlo Borbely