Blaga, Videanu,Berceanu, Udrea, Oprea,Vladescu,Funeriu si Gabriel Sandu, in Guvern, e asteptat Sarbu

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 13:50
1729 citiri
Blaga, Videanu,Berceanu, Udrea, Oprea,Vladescu,Funeriu si Gabriel Sandu, in Guvern, e asteptat Sarbu

Reprezentantii PDL si UDMR au convenit, vineri dimineata, asupra unei liste a Guvernului care urmeaza sa fie validata in forurile de conducere ale celor doua partide, printre portofoliile stabilite pe ultima suta de metri fiind Gabriel Sandu la Comunicatii si Daniel Funeriu la Educatie.

Viitorul Executiv cuprinde 15 portofolii, plus premierul, UDMR avand trei portofolii, Sanatate, Cultura si Mediu, precum si functia de vicepremier. Potrivit unor surse politice, se vehiculeaza numele lui Laszlo Borbely la Mediu, al senatorului UDMR de Bihor Cseke Attila si al viceprimarului Clujului Laszlo Attila, la Sanatate si al lui Kelemen Hunor la Cultura, in timp ce Marko Bela ar urma sa ocupe functia de vicepremier, transmite Mediafax.

Grupul independentilor este reprezentat in Guvern cu un ministru, cel al Apararii, Gabriel Oprea.

Surpriza ultimele 24 de ore este cooptarea in Executiv a lui Sebastian Vladescu, pentru portofoliul de Finante.

In plus, ministerul Comunicatiilor, comasat cu Transporturile in ultimele variante de Guvern propuse de Lucian Croitoru si Liviu Negoita, a redevenit portofoliu separat si va fi condus de fostul ministru Gabriel Sandu.

La Educatie, Tineret si Sport a fost propus Daniel Funeriu. In fruntea acestui minister s-a dorit si cooptarea consilierului prezidential Mircea Miclea, acesta declinand insa oferta PDL.

Un portofoliu unde se asteapta un raspuns final este cel al Muncii, democrat-liberalii avand convingerea ca Marian Sarbu va accepta sa conduca acest minister. In cazul unui refuz al vicepresedintelui PSD, postul ar putea fi ocupat de actualul secretar de stat Mihai Seitan.

Potrivit unor surse democrat-liberale, varianta de lucru a listei Guvernului este urmatoarea: premier- Emil Boc, vicepremier - Marko Bela, Interne -Vasile Blaga, Externe - Bogdan Aurescu, Justitie - Catalin Predoiu, Economie (Energie ) - Adriean Videanu, Finante -Sebastian Vladescu, Transporturi - Radu Berceanu, Dezvoltare Regionala si Turism - Elena Udrea, Educatie, Tineret si Sport - Daniel Funeriu, Sanatate - Laszlo Attila, Agricultura - Orest Onofrei, Cultura -Kelemen Hunor, Mediu - Attila Korody, Aparare - Gabriel Oprea, Comunicatii - Gabriel Sandu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi dimineata, dupa ce a anuntat desemnarea lui Boc ca premier, ca termenul limita de avizare a noului Executiv este data de 23 decembrie. Seful statului a mai afirmat ca doreste sa fie consultat in legatura cu nominalizarile pentru ministrii care fac parte din CSAT, respectiv ministrul Apararii, ministrul de Interne, ministrul de Externe, ministrul Justitiei, ministrul Economiei, ministrul Finantelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#blaga, #videanu, #berceanu, #oprea, #guvern , #stiri Laszlo Borbely