Borbely: 1.000 de masini au fost casate de la demararea Rabla 2011

Luni, 21 Martie 2011, ora 18:24
1652 citiri
Borbely: 1.000 de masini au fost casate de la demararea Rabla 2011

Circa 1.000 de masini au fost casate pana in prezent de la demararea Programului Rabla 2011, in 16 martie, si au fost distribuite in total 11.000 de vouchere catre sediile REMAT, din care 1.200 au ajuns la persoanele fizice, a declarat, luni, ministrul Mediului si Padurilor, László Borbely, citat de NewsIn.

"Anul trecut, cred, a fost unul dintre cele mai de succes programe, pentru ca am putut sa casam 189.200 de masini, ceea ce inseamna 722 de milioane de lei.

Ceea ce inseamna un mediu mai sanatos, inseamna ca au disparut aceste masini si nu mai polueaza, pentru ca noi avem responsabilitati pentru Uniunea Europeana privind calitatea aerului", a declarat Borbely, luni, la demararea Programului Rabla 2011 pentru persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale.

Ministrul Mediului a mai spus ca a primit sesizari de la Politie in legatura cu unele certificate falsificate, de anul trecut.

"Un cetatean, de exemplu, a falsificat certificatele de inmatriculare si a adunat 20 de vouchere. Aceste dosare sunt la Politie, sunt in verificare si se iau masurile legale.

Dar, pentru a preintampina aceste falsuri, am introdus unele precizari suplimentare.

Nu au fost multe cazuri, dar au fost, totusi, cateva", a precizat ministrul. Borbely a adaugat ca, in prezent, in Romania sunt inmatriculate aproape 1,8 milioane de masini cu o vechime de peste zece ani, "ceea ce inseamna ca avem un parc de masini destul de invechit, pe care trebuie sa-l reinnoim".

Suma alocata pentru Programul Rabla 2011 este de 228 milioane lei si permite casarea a 60.000 de autovehicule.

In 2010, pentru Programul Rabla a fost alocata suma de 722 milioane lei, pentru scoaterea din uz a 190.000 de autovehicule.

Anul trecut au fost casate 189.323 masini si au fost cumparate 62.550 unitati (din care 25.263 au fost masini romanesti). 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#laszlo borbely, # programul rabla, # remat, # masini casate , #stiri Laszlo Borbely