Borbely a semnat la Chisinau un acord pentru protectia Prutului si Dunarii

Marti, 29 Iunie 2010, ora 00:01
1171 citiri
Borbely a semnat la Chisinau un acord pentru protectia Prutului si Dunarii

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a semnat luni, la Chisinau, Acordul intre guvernele Romaniei si Republicii Moldova privind cooperarea pentru protectia si utilizarea durabila a apelor Prutului si Dunarii, anunta reprezentantii ministerului, citati de Newsin.

Acordul urmeza sa contribuie la relansarea cooperarii transfrontiere in vederea regularizarii cursurilor unor rauri sau a administrarii comune a unor zone umede si a unor arii protejate, ceea ce poate contribui la o viata mai sigura, mai sanatoasa si poate asigura locuri de munca suplimentare, pe ambele parti ale frontierei.

Borbely a precizat ca "in contextul in care schimbarile climatice conduc la fenomene meteorologice si hidrologice extreme, eforturile noastre trebuie sa se concentreze catre utilizarea, protectia si dezvoltarea resurselor de apa intr-o maniera echitabila si durabila".

Astfel, Romania are incheiate acum acorduri privind gospodarirea apelor transfrontiere cu toate tarile vecine: Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria si Republica Moldova.

"Intre Romania si Moldova exista o adevarata traditie in colaborarea privind protectia mediului, iar semnarea acestui acord are o importanta deosebita pentru ambele parti: in cateva luni am reusit sa realizam ceea ce nu s-a facut in ultimii 20 de ani.

#borbely, #protectie, #prut, #dunare , #stiri Laszlo Borbely