Borbely anunta o perioada nefasta pentru barconierii din Delta

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 19:05
1276 citiri
Borbely anunta o perioada nefasta pentru barconierii din Delta

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat, luni, ca va urma "o perioada nefasta" pentru cei care practica braconajul piscicol in Delta, ca urmare a unor actiuni pe care autoritatile urmeaza sa le realizeze in perioada urmatoare, potrivit NewsIn.

"Avem cateva propuneri in privinta stoparii braconajului piscicol. Vom semna un protocol cu Ministerul Administratiei si Internelor si vom aduce o perioada nefasta pentru braconierii din Delta prin actiunile pe care le vom realiza de acum incolo", a subliniat demnitarul.

Borbely a vizitat luni zonele afectate de incendiile care au avut loc in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Totodata, a avut o intalnire cu reprezentanti ai Consiliului Judetean Tulcea, ai Prefecturii Tulcea si ai institutiilor din subordonarea si coordonarea Ministerului Mediului, cu care a discutat despre problemele existente la nivelul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

"Noua lege a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii aduce o noua abordare, o noua conceptie si sper sa gasim solutii pentru probleme vechi care au persistat. Voi fi ferm si nu voi admite nicio abatere de la legalitate. Nu se poate sa avem sase institutii care controleaza activitatea piscicola, este mult mai potrivit un control unic si eficient.

In acest sens, impreuna cu domnul ministru Igas vom lua o decizie comuna, evident, cu consultarea comunitatii locale", a mai spus ministrul.

O alta problema discutata in cadrul intalnirii a fost legata de situatia rezervei piscicole din Delta Dunarii.

"Una din probleme este legata de refacerea stocurilor de peste din Delta, iar in acest sens este nevoie sa luam masuri, daca nu se poate dovedi ca acestea se regenereaza. Evident, nu o sa rapim posibilitatea localnicilor de a avea un trai decent, insa trebuie sa luam toate masurile necesare pentru stoparea diminuarii rezervelor piscicole din Delta Dunarii", a precizat Borbely.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, #braconaj piscicol, #mediu, #delta dunarii , #stiri Laszlo Borbely