Borbely va propune in guvern proiectul Rosia Montana

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 13:30
1987 citiri
Borbely va propune in guvern proiectul Rosia Montana

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat joi, cu ocazia unei vizite la Rosia Montana, ca nu se va impotrivi proiectului de exploatare miniera propus in zona si il va propune guvernului, daca se va dovedi sigur pentru mediu si "nu va pagubi pe nimeni", transmite NewsIn.

Borbely a si intrebat, retoric, "ce a facut statul roman in acesti ani?", subliniind necesitatea gasirii de solutii subordonate prioritatii privind protejarea mediului.

Cu acelasi prilej, ministrul Culturii si Patrimoniului National, Kelemen Hunor, a spus ca va lua o decizie dupa ce va primi datele prezentate de specialistii care vor reface masuratorile si in functie de efectul pe care il vor avea investitiile de la Rosia Montana asupra patrimoniului.

"Eu astept din partea specialistilor acele evaluari care ne vor arata in ce directie trebuie sa mergem. Pentru Ministerul Culturii, pastrarea patrimoniului cultural este lucrul cel mai important", a afirmat Hunor.

Directorul general Rosia Montana Gold Corporation, Dragos Tanase, a spus la randul sau ca are pregatita toata documentatia necesara, pentru a fi depusa la Ministerul Mediului in vederea reevaluarii.

Cei doi ministri urmeaza sa discute subiectul Rosia Montana, tot joi, cu reprezentantii organizatiilor neguvernamentale.

La inceputul lunii martie, ministrul Mediului a declarat ca procedura de evaluare a proiectului minier va fi reluata, potrivit prevederilor legale, in momentul in care compania Rosia Montana Gold Corporation va obtine un certificat de urbanism valabil.

In prezent, proiectul de la Rosia Montana este stopat din cauza faptului ca Ministerul Mediului a suspendat, in 2007, procedura de analiza a studiului de impact, invocand lipsa unui certificat de urbanism.

Reprezentantii Rosia Montana Gold Corporation au afirmat ca acest lucru s-a facut abuziv, fara respectarea legii, si ca vor ca actualul guvern sa analizeze din nou proiectul si sa ofere cat mai repede un raspuns.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Borbely, #rosia, #montana, #guvern , #stiri Laszlo Borbely