Brasovul, "Capitala verde" a Romaniei in 2010

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 00:16
1926 citiri
Brasovul, "Capitala verde" a Romaniei in 2010

Brasovul a fost desemnat "Capitala verde a Romaniei", pentru implicarea in proiectele de protectia mediului, la prima editie a acestui program participand zece municipii, informeaza Mediafax.

In competitia "Capitala verde a Romaniei", care are ca scop constientizarea importantei implicarii comunitatii in proiectele de mediu alaturi de autoritatile locale, au mai fost inscrise orasele Timisoara, Cluj, Braila, Slobozia, Alexandria, Deva, Sfantu Gheorghe, Zalau si Sectorul 2 al Capitalei.

Din cele zece municipii inscrise, Brasovul a adunat punctajul cel mai mare acordat de juriu si va purta, in 2011, titlul de "Capitala Verde a Romaniei 2010".

Premiul a fost acordat pentru faptul ca politicile si programele de dezvoltare locala din ultimii trei ani claseaza problematica dezvoltarii durabile din prisma protectiei si sanatatii mediului inconjurator, iar implicarea comunitatii reprezinta un obiectiv strategic.

"Este principalul motiv pentru care campaniile de educare si constientizare initiate de autoritatile locale si dedicate locuitorilor orasului Brasov cu privire la protejarea mediului si conservarea naturii au fost in permanenta sprijninite de cetatenii sai, de societatile comerciale sau ONG-uri si au fost apreciate la nivel european. (...)

Premiul oferit de organizatori consta in oferirea dreptului de utilizare a titlului de Capitala Verde a Romaniei pe tot parcursul anului 2011, montarea in oras a unor elemente de signalistica care vor evidentia distinctia obtinuta, precum si promovarea la nivel national a titlului castigat", se arata intr-un comunicat al Ministerului mediului si Pasurilor.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat, la gala de decernare a premiilor, ca proiectul a avut sustinerea ministerului inca din momentul lansarii.

"Aceasta competitie are rolul de a arata ca ne pasa de mediu si ca suntem activi in acest sens. Este nevoie sa contribuim cu totii la protejarea mediului, iar astfel de proiecte au rolul de a ne atrage atentia asupra acestui lucru. In ceea ce ne priveste, chiar daca a fost un an de criza, am reusit sa alocam si sa utilizam de doua ori mai multi bani pentru investitii de mediu. Avem multe programe la Administratia Fondului pentru Mediu care vin in sprijinul autoritatilor locale care depun proiecte viabile", a declarat demnitarul.

In cadrul Galei au fost oferite distinctii speciale si celorlalte orase.

Astfel, Timisoara a primit Premiul pentru strategia de mediu si managementul deseurilor, municipiului Cluj i-a fost decernat Premiul pentru planul de dezvoltare durabila, Zalau - Premiul pentru actiunile de mediu intreprinse si comunicarea intre autoritati si populatie, Braila - Premiul pentru actiunile reciclabile intreprinse, Sfantu Gheorghe - Premiul pentru planul de actiuni viitoare in domeniul protectiei mediului inconjurator, Deva - Premiul pentru actiunile derulate in vederea evitarii/minimizarii poluarii, Sectorul 2 al Capitalei - Premiul pentru masurile luate pentru prevenirea strangerii unei cantitati mari de deseuri in spatiul urban, Slobozia - Premiul pentru promovarea conceptului de colectare selectiva si acceptarea acesteia de catre locuitori si Alexandria - Premiul pentru initiativa in domeniul protectiei mediului inconjurator.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#brasov, #capitala verde a romaniei, #protectia mediului , #stiri Laszlo Borbely