Facilitati Guvernamentale pentru muncitorii romani care se intorc in tara

Luni, 04 Iunie 2007, ora 02:00
1067 citiri

In atentia Guvernului se afla stabilirea unor facilitati pentru muncitorii romani care se intorc in tara, a declarat, duminica, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely.

Declaratiile au fost facute de ministrul Borbely in timpul vizitei sale la Expozitia Nationala de Constructii si Instalatii CAMEX de la Targu Mures.

'Avem o nota aprobata in Guvern, dar inca nu am finalizat acele masuri care ar putea reprezenta unele facilitati in cazul in care se intorc. E foarte dificil, pentru ca trebuie sa avem consultari si cu Uniunea Europeana. Sper ca cel putin sa nu mai plece cei care sunt in tara si, eventual, sa vina inapoi cei care sunt plecati in strainatate', a aratat Borbely.

Acesta a subliniat ca in ramura constructiilor este nevoie de forta de munca, deoarece aici sunt problemele cele mai mari si ca, pentru stimularea muncitorilor romani sa revina in tara, 'trebuie sa li se ofere salarii mai mari'.

'In momentul actual, constructorii si-au dat seama. Salariile, de anul trecut, au crescut in constructii in mod mai semnificativ decat media pe tara', a precizat Laszlo Borbely.

Ministrul DLPL a mai aratat ca, pe langa lipsa fortei de munca, calificata si necalificata, in tara exista destul de putine firme de consultanta, si proiectare, care sunt nevoite sa accepte foarte multe proiecte, pe care nu reusesc sa le realizeze conform cerintelor.

'Fac un apel la toti constructorii, proiectantii, toate firmele de consultanta, sa fie pregatiti pentru ca o sa aiba foarte multe posibilitati in acest an. Programul PHARE, care va merge pana in 2010 este in plina desfasurare, avem nevoie de constructori buni, de proiectanti buni si de bani multi', a precizat ministrul Borbely.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)