Firmele ar putea primi intre 5 si 10 vouchere pentru casarea masinilor

Miercuri, 30 Decembrie 2009, ora 09:31
1486 citiri
Firmele ar putea primi intre 5 si 10 vouchere pentru casarea masinilor

Firmele ar putea primi intre 5 si 10 vouchere pentru casarea masinilor uzate, fata de doar 3 tichete acordate in prezent, ridicarea acestui plafon urmand sa fie analizata saptamana viitoare de Guvern, a declarat, marti, ministrul Mediului, Laszlo Borbely. 

El a aratat ca pentru persoanele fizice va fi mentinuta limita de 3 vouchere de casare , in schimb pentru firme va fi analizata posiblitatea ridicarii acestui prag.

"De la 1 ianuarie continua acest program cu acelasi prevederi, deci cel mult 3 tichete de 3.800 lei pot fi prezentate de catre persoane fizice si persoane juridice.

Urmeaza sa analizam la persoane juridice si vin saptamana viitoare cu o nota in Guvern, eventual sa ridicam acest numar de la 3 la 5 sau cel mult 10", a spus Borbely.

El a precizat ulterior, pentru Mediafax, ca varianta analizata este ca firmele sa aiba posibilitatea sa caseze un autovehicul pentru 3 vouchere, doua autovehicule pentru 5-6 vouchere si trei autovehicule pentru 9-10 vouchere.

Prima de casare pentru un autovehicul uzat, de 3.800 lei, este acordata sub forma unui voucher, in program fiind incluse din toamna acestui an si persoanele juridice.

Beneficiarul poate sa incaseze cel mult trei tichete valorice in cuantum de 3.800 lei, in urma casarii a maxim trei vehicule.

Potrivit ghidurilor de finantare a programelor de stimulare a parcurilor auto si de tractoare, firmele cu datorii la stat sau care au primit sanctiuni de natura financiara nu pot cumpara masini sau tractoare prin "Rabla". 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#firme, # vouchere, # casare, # masini , #stiri Laszlo Borbely