Mall-urile ar putea primi sprijin prin Fondul de Mediu

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 15:26
1894 citiri
Mall-urile ar putea primi sprijin prin Fondul de Mediu

Mall-urile ar putea primi sprijin pentru a instala incarcatoare pentru masinile electrice,  prin Fondul de Mediu, a anuntat ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, relateaza NewsIn.

"Trebuie creat sistemul de infrastructura a incarcarii acestor masini. Noi vom da sprijin si lucram la un ghid, la Fondul de Mediu, ca sa dam sprijin si acelor unitati, de exemplu mall-uri, care introduc sau ar introduce incarcatoare la sediul lor", a precizat Borbely.

Ministrul Mediului este de parere ca achizitia de masini electrice este in prezent dificila, atat timp cat producatorii nu vin cu oferte accesibile.

"Depinde si de producatori. Pana cand producatorii nu vin cu oferte de masini electrice care sa fie accesibile, este mai dificil sa-l convingi pe cetatean ca trebuie sa dea cu 8-9.000 euro mai mult decat la o masina conventionala, chiar daca primeste sprijin prin programul Rabla", a precizat ministrul.

Problema privind infrastructura pentru masinile electrice nu este doar in Romania, ci la nivelul UE, considera ministrul de resort.

"Am inteles ca Renault, cat de curand, va veni cu doua tipuri de masini care sa nu fie chiar asa de scumpe. Va fi, credeti-ma, o piata mult mai importanta pentru ca in Cartea Verde a Transporturilor se prevede ca, pana in 2050, masinile conventionale sa nu aiba dreptul sa intre in orasele mari", a conchis Borbely.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mall, #fond mediu, #borbely , #stiri Laszlo Borbely