Ministerul Mediului ar putea reduce 1.000 de posturi

Marti, 25 Mai 2010, ora 14:58
1335 citiri
Ministerul Mediului ar putea reduce 1.000 de posturi

Ministerul Mediului ar putea reduce 1.000 de posturi atat din minister, cat si din institutiile subordonate, a declarat marti ministrul de resort, Laszlo Borbely, precizand ca vor exista probleme cu salariile daca nu se face o astfel de ajustare, transmite NewsIn.

"Dupa o analiza, probabil vom reduce 1.000 de posturi", a mentionat Borbely, adaugand ca reducerea ar putea viza inclusiv Apele Romane si Regia Nationala a Padurilor - Romsilva.

Presedintele Basescu a anuntat ca nu vor fi majorate TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie va fi redus cu 25% fondul de salarii din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, precum si taierea drastica a unor subventii.

De asemenea, si ajutorul de somaj va fi redus cu 15%.

Seful statului a mai spus ca, pana la finalul anului, conducatorii institutiilor trebuie sa faca evaluari si apoi disponibilizari, aceasta fiind una dintre masurile necesare pentru reducerea intregului fond de salarii cu 25%, si le-a sugerat acestora sa nu mentina in functii clientela politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministerul, #mediului, #posturi, #angajati , #stiri Laszlo Borbely