Romania si Bulgaria primesc fonduri europene pentru cooperarea transfrontaliera

Miercuri, 18 Iulie 2007, ora 14:09
888 citiri

Romania si Bulgaria vor primi fonduri europene in valoare de 262 milioane euro in perioada 2007 - 2013, pentru promovarea cooperarii intre regiunile, comunitatile si autoritatile din zonele de frontiera in domeniul economic, social si de mediu.

Potrivit Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPLD), din suma totala destinata Romaniei si Bulgariei, 217,28 milioane euro o reprezinta contributia comunitara din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), iar 44,17 milioane euro cofinantarea nationala a celor doua state.

Proiectele trebuie elaborate si executate in comun de parteneri din Romania si Bulgaria, iar finantarea va fi aprobata prin Programul Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria, in perioada 2007 - 2013, si va fi trimis spre aprobare Comisiei Europene.

"Prin acest program se vor finanta proiecte in domeniul imbunatatirii infrastructurii de transport si de telecomunicatii, exploatarii durabile in comun a resurselor naturale si de mediu si promovarii unui management eficient al riscului in regiunea de cooperare transfrontaliera", sustine intr-un comunicat ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely.

In aria eligibila a programului sunt cuprinse sapte judete din Romania (Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Constanta) si noua districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Veliko Tarnovo, Pleven, Ruse, Dobrich, Silistra si Razgrad).


<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)