Topul celor mai verzi companii din Romania

Joi, 30 Iunie 2011, ora 18:27
2703 citiri
Topul celor mai verzi companii din Romania

Danone, Ursus Breweries si Apa Nova, sunt doar cateva nume importante care se afla in top 10 al celor mai verzi companii din Romania. Daca, acum cativa ani, frica de incalzirea globala a lansat "moda verde" in mediul de afaceri, intre timp, companiile si-au dat seama ca fara solutii eco nu vor putea supravietui si unele au inceput sa se intreaca la acest capitol.

La a doua editie a Green Business Index s-au inscris 260 de companii, cu 40% mai multe decat anul trecut, in cursa pentru un loc in Top 10 al celor mai responsabile afaceri.

"Exista un mare apetit in randul companiilor pentru a investii in ecologie, mai ales ca acum li se returneaza pana la 50% din investitie din fondul de mediu", a declarat Laszlo Borbely, Ministul Mediului si al Padurilor.

Dintre companiile analizate de Green Revolution, realizatorii Green Business Index, o treime au fost din industrie, 14% din servicii si 14% din domeniul energetic.

Topul a fost realizat pe doua categorii, industrie/productie si servicii/comert.

Cea mai verde companie din prima categorie este producatorul de solutii de iluminat Osram Romania, iar din a doua, compania Grup Servicii Petroliere. In cele doua topuri au intrat si companii precum Holcim Romania, Danone, Urban, Carpatcement, Ursus Breweries si Apa Nova.

"S-au facut progrese enorme, in ultimii 10 ani, in ceea ce priveste atitudinea fata de ecologizare a companiilor.

Insa mai dureaza pana ce colectarea si prelucrarea deseurilor sa ajunga un business cu adevarat profitabil in Romania", a declarat pentru Ziare.com Vali Gheorghita, reprezentantul companiei de management al deseurilor Ecosistem.

Vezi continuarea pe ziare.com

#companii verzi, #green business index, #investitii ecologie, #laszlo borbely, #top companii verzi , #stiri Laszlo Borbely