UDMR cere plata facturilor mai vechi de 90 zile datorate de stat firmelor

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 23:14
1005 citiri
UDMR cere plata facturilor mai vechi de 90 zile datorate de stat firmelor

Ministrii UDMR au propus in Guvern ca facturile mai vechi de 90 zile datorate de stat firmelor sa fie platite cu prioritate si au insistat pentru suplimentarea Fondului de Garantare destinat IMM si reducerea arieratelor, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

"Am propus ca statul sa plateasca cu prioritate facturile mai vechi de 90 de zile, iar aceasta masura va fi cuprinsa intr-un proiect de lege pentru stimularea activitatii economice", a declarat Borbely, la finalul sedintei de guvern.

El a aratat a ca UDMR sustine si alte masuri economice, precum majorarea Fondului de Garantare pentru IMM si reducerea arieratelor.

Ministrul Mediului a calificat totodata discutiile din coalitia de guvernamant drept "foarte bune", deoarece s-a convenit pastrarea pensiei minime garantate la 350 lei si protejarea categoriile cele mai afectate.

"Eu cred ca este o decizie justa si logica, deoarece prin stabilirea unui salariu minim trebuie sa avem si o pensie minima garantata. Este bine ca am discutat si tot discutat in aceasta saptamana si ca s-a insistat pe aceasta idee", a mai spus Laszlo Borbely.

El a mai precizat ca Guvernul se va reuni cel mai probabil duminica pentru adoptarea celor doua proiecte de lege pe care le va transmise Parlamentului in vederea asumarii raspunderii.

Surse oficiale au declarat anterior agentiei MEDIAFAX ca premierul Emil Boc i-a anuntat pe ministri, in sedinta de miercuri, ca este posibil ca proiectele de legi pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament sa fie adoptate intr-o reuniune speciala care sa fie programata pentru duminica.

La finalul sedintei de miercuri, Boc a declarat ca Guvernul va aloca in continuare bani pentru sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii, prin majorarea cu 46 milioane euro a bugetului alocat Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, si ii va sprijini pe tinerii care infiinteaza prima firma. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#udmr, #facturi, #stat, #datorii , #stiri Laszlo Borbely