De ce oamenii de succes lucreaza mai putin si reusesc mai mult?

Sambata, 24 Octombrie 2015, ora 00:00
5116 citiri
De ce oamenii de succes lucreaza mai putin si reusesc mai mult?
Foto: Pixabay

Un studiu recent a aratat ca productivitatea scade brusc atunci cand orele de lucru pe saptamana depasesc numarul de 50, iar cand numarul depaseste 55 de ore/saptamana, productivitatea scade atat de mult incat nu are rost sa mai lucrezi.

In plus, angajatii care lucreaza 70 de ore (sau mai mult) pe saptamana obtin de fapt, aceeasi salariu ca si cei care lucreaza 55 de ore, potrivit portalului InfoMunca.

Oamenii de succes cunosc importanta weekend-urilor pentru familie si activitati de relaxare.

Ei folosesc weekendul pentru a-si incarca bateriile pentru saptamana ce urmeaza.

Stim, acest lucru este usor de zis si greu de facut, dar urmarind "strategiile" urmatoare, veti vedea ca nu este atat de greu.

Lista de mai jos contine 10 lucruri pe care oamenii de succes le fac pentru a aduce un echilibru intre munca si viata personala, pentru a profita de weekend-uri si a se intoarce luni dimineata la birou mai productivi.

Oamenii de succes se deconecteaza

Deconectarea este cea mai importanta strategie de week-end pe aceasta lista, pentru ca daca nu poti gasi o cale de a te deconecta de tot ce inseamna job, de vineri seara pana luni dimineata, atunci nu ai parasit cu adevarat biroul.

Fiind accesibil si disponibil pentru munca 24/7 te va expune unui baraj constant de stres care va impiedica reorientarea si reincarcarea fizica.

Oamenii de succes minimizeaza treburile casnice

Atunci cand treburile casnice completeaza task-urile de la locul de munca, ai pierdut ocazia de a te relaxa si de a reflecta.

Daca multimea treburilor casnice se transforma intr-un weekend plin de treburi, atunci tocmai te-ai ales cu 7 zile lucratoare pe saptamana.

Cel mai intelept este sa iti programezi treburile in timpul saptamanii pentru a putea beneficia de un weekend de relaxare.

Oamenii de succes reflecta

Reflectia saptamanala este un instrument puternic pentru imbunatatirea starii tale generale.

Foloseste weekendul pentru a reflecta asupra casei tale, familiei, firmei, muncii tale.

Fara distragerile din timpul saptamanii, ai posibilitatea de a vedea lucrurile intr-o lumina cu totul noua.

Utilizeaza aceasta perspectiva pentru a-ti modifica planurile pentru saptamana urmatoare, sau pentru a-ti imbunatati eficienta si eficacitatea la munca.

Oamenii de succes au activitate fizica

Nu ai timp pentru sport in timpul saptamanii? Ai 48 de ore in fiecare week-end pentru a te relaxa prin practicarea unui sport.

Exercitiile fizice sunt, de asemenea, o modalitate foarte buna de a naste idei noi.

Inovatorii si alti oameni de succes stiu ca a petrece timp in aer liber, de multe ori starneste creativitatea.

Fie ca alergi, iesi la o plimbare cu bicicleta, pescuiesti, mergi la sala, sau orice altceva, cheia consta in crearea unei rutine de weekend pentru activitate fizica.

Oamenii de succes urmaresc o pasiune

S-ar putea fi surprins de ceea ce se intampla atunci cand esti pasionat sa faci ceva la sfarsit de saptamana.

Urmarirea si implinirea pasiunilor sunt o modalitate foarte buna de a scapa de stres si de a-ti deschide mintea la noi moduri de gandire.

Lucruri cum ar fi muzica, cititul, scrisul, pictura, pot contribui la stimularea diferite moduri de gandire.

Oamenii de succes petrec timpul de calitate cu familia

Petrecerea unui timp de calitate cu familia ta in fiecare week-end este esentiala daca doresti sa te reincarci si sa te relaxezi.

Oamenii de succes se trezesc la aceeasi ora

Este tentant sa dormi mai mult in weekend si, desi se simte bine temporar, inconsecventa somnului deranjeaza ritmul circadian.

Corpul uman trece prin anumite etape pentru a pregati mintea si corpul pentru trezire, motiv pentru care unii oameni se trezesc de multe ori chiar inainte sa le sune alarma (creierul este instruit si pregatit).

Cand dormi peste ora obisnuita, vei ajunge sa te simti ametit si obosit.

Aceasta nu este doar perturbator pentru ziua ta libera, dar, te face si mai putin productiv pentru ziua de luni, deoarece creierul nu este gata sa se trezesca la ora obisnuita. Daca ai nevoie de somn, du-te la culcare mai devreme.

Oamenii de succes se pregatesc pentru saptamana de munca urmatoare

Weekendul este o ocazie buna de a petrece cateva momente de planificare.

30 de minute de pregatire si planificare iti pot aduce castiguri semnificative de productivitate si reducerea stresului.

Saptamana se simte mult mai usor de gestionat atunci cand o incepi cu un plan.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#secrete oameni succes, #organizare timp succes, #oameni succes muncesc putin , #CEO