Jon Rubinstein a parasit HP

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 20:04
1981 citiri
Jon Rubinstein a parasit HP
Jon Rubinstein

Jon Rubinstein, fost director la Apple care a preluat ulterior Palm si s-a mutat la HP in 2010, odata cu achizitionarea companiei Palm de catre HP, a parasit compania.

Rubinstein si-a incheiat, vineri, angajamentul de a ramane in interiorul HP timp de 12-24 de luni, de la achizitia Palm si a parasit compania HP, desi se spune ca nu are niciun plan pentru viitorul apropiat, scrie Allthingsd.com.

"Jon si-a incheiat angajamentele cu noi si ii dorim numai bine", a declarat Mylene Mangalindan, purtatorul de cuvand al HP.

In ceea ce-l priveste pe Rubinstein, acesta a afirmat ca isi ia o pauza binemeritata, dupa ce timp de patru ani jumatate s-a concentrat pe dezvoltarea webOS.

Cunoscut pentru munca sa in cadrul construirii iPod, Rubinstein a parasit Apple in 2006 si s-a alaturat lui Roger McNamee in compania Elevation Partners, urmand ca in 2007 sa investeasca in Palm.

In 2009, Rubinstein a devenit directorul executiv al Palm, inlocuindu-l pe Ed Collingan si restructurand complet produsele companiei si mai ales reconstruind sistemele de operare pentru smartphone-uri.

Astfel, PalmOS a fost inlocuit de WebOS, care a aparut prima oara pe smartphone-ul Pre. Ulterior, dupa ce HP a achizitionat Palm, WebOS a fost folosit pe tableta TouchPad, iar in prezent este un sistem de operare "open source".

Plecarea lui Rubinstein nu este nicio surpriza, surse din interiorul companiei speculand si anterior in privinta plecarii acestuia.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Jon Rubinstein, #Rubinstein Palm, #Rubinstein WebOS, #ipod Rubinstein , #CEO