Schimbare masiva de manageri in banci. Vezi cine pleaca si cine ramane

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 18:12
4350 citiri
Schimbare masiva de manageri in banci. Vezi cine pleaca si cine ramane
Schimbare de management

Sistemul bancar romanesc isi va schimba unele dintre cele mai importante varfuri de lance in 2012. Sfarsit de mandat, neintelegeri intre CEO si administratie, fuziune cu alta institutie sau, pur si simplu, nevoia de noutate sunt motivele care stau la baza modificarilor din top managementul bancilor.

Banca Transilvania - pleaca CEO Robert Rekkers

Cea mai spectaculoasa schimbare din peisajul bancar romanesc este, de departe, cea de la Banca Transilvania. CEO Robert Rekkers si-a dat recent demisia, acesta conducand institutia din toamna anului 2002.

Rekkers va fi inlocuit cu Peter Franklin, reprezentantul BERD in consiliul de administratie. Franklin va coordona activitatea BT pana la numirea unui alt director general.

Motivele plecarii lui Rekkers sunt necunoscute, mandatul acestuia urmand sa expire in luna aprilie. S-a vehiculat faptul ca neintelegerile dintre acesta si administratie se datoreaza respingerii cererii lui Rekkers de prelungire a mandatului.

BCR - pleaca CEO Dominic Bruynseels

Vestile despre plecarea lui Dominic Bruynseels de la conducerea celei mai mari banci dupa active din Romania circula inca din toamna trecuta. Actionarii Erste nu le-au confirmat, insa este clar ca la BCR bate un vant puternic de schimbare.

Britanicul Bruynseels conduce BCR din vara anului 2008, fiind adus de Andreas Treichl, seful Erste, pentru a creste compania. Insa acesta a trebuit sa faca fata unei perioade extrem de grele pentru piata bancara, sistemul trecand de la cresteri masive ale afacerilor la declinul provocat de criza.

Ca inlocuitor al lui Bruynseels se vehiculeaza numele lui Tomas Spurny, ceh care ca condus CIB Bank Ungaria, filiala grupului italian Intesa. S-a mai vorbit si despre venirea lui Martin Skopek la conducerea BCR, cel care, in mod oficial, trebuie sa o inlocuiasca pe Oana Petrescu, de la sfarsitul lunii martie, in functia de vicepresedinte executiv pe retail. Petrescu ocupa aceasta functie din primavara anului 2010.

Tot la BCR, mandatul vicepresedintelui executiv pe corporate, Wolfgang Schoiswohl, a fost prelungit recent cu doi ani si jumatate.

Raiffeisen Bank - ramane presedintele Steven Van Groningen

La o alta banca austriaca, Raiffeisen Bank, mandatul presedintelui Steven Van Groningen a fost prelungit, acesta fiind unul dintre cei mai longevivi sefi din sistemul bancar romanesc. Van Groningen conduce banca din anul 2001.

De asemenea, a fost prelungita si sederea americanului James Stewart, vicepresedinte responsabil cu pietele financiare, care a venit in managementul institutiei odata cu Van Groningen.

BRD - pleaca presedintele Guy Poupet

Chiar daca plecarea lui Guy Poupet de la conducerea BRD nu se justifica, in conditiile in care acesta ocupa postul de presedinte si director general din anul 2010, se pare ca va parasi pozitia in cursul acestui an.

Schimbarea este confuza, iar cele mai mari sanse de a-l inlocui pe Poupet le are Alexandre Maymat, seful filialei SocGen din Camerun.

Dupa cum prevede politica BRD, Maymat va petrece o vreme in consiliul de administratie al bancii, schimbarea urmand sa aiba loc oricand in decursul acestui an.

Alpha Bank si Bancpost - schimbari dupa fuziune

2012 este anul fuziunii Alpha Bank si EFG Eurobank Ergasias (actionarul majoritar al Bancpost), proces care urmeaza a fi finalizat anul acesta. Decizia a fost anuntata in vara anului trecut, motivul fiind nevoia de a face face mai usor crizei financiare.

Noua banca va fi cea mai mare din Grecia si a treia din Romania, dupa BCR si BRD, inaintea Bancii Transilvania, Raiffeisen sau UniCredit Tiriac Bank.

Cum este si firesc, vom asista la schimbari de management. Favorit pentru conducerea noii entitati este Sergiu Oprescu, actualul sef al Alpha Bank Romania.

UniCredit - ramane CEO Rasvan Radu

Rasvan Radu, unul dintre cei mai longevivi manageri din peisajul bancar romanesc, spune ca nu va pleca de la conducerea UniCredit nici anul acesta, dupa ce a fost alaturi de italieni din anul 2005.

In 2012, echipa in echipa de top management au venit doi vicepresedinti noi: Marco Esposito, la departamentul de corporate, si Emanuele Butta, la cel de retail.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#top ceo, #top manageri, #manageri romani, #robert rekkers banca transilvania, #Dominic Bruynseels bcr, #Steven Van Groningen raiffeisen bank, #Guy Poupet brd, #fuziune alpha bank bancpost , #CEO