De ce ai nevoie de manageri specializati

Sambata, 31 August 2013, ora 00:00
2524 citiri
De ce ai nevoie de manageri specializati
Foto: mindbridgetraining.com

Succesul unei afaceri sta intr-un management de calitate, iar daca afacerea ta are un specific clar conturat, atunci s-ar putea ca oamenii din entry si middle management sa aiba nevoie de putin ajutor din partea ta.

Pentru ca un profesionist intr-un domeniu nu este neaparat si un bun manager, ai nevoie buni manageri pe care sa-i poti invata cu usurinta profesia oamenilor din subordine si profilul pietei tale.

In Statele Unite, cea mai dezvoltata piata de servicii stomatologice din lume, s-a format deja un model special pentru clinicile dentare: o scoala ce formeaza manageri sa fie specialisti in comunicarea cu pacientii dar si in relatia cu medicii din clinici.

Incepand din toamna, sistemul va functiona si la noi si iti recomandam sa urmaresti cu atentie ideea.

"Este vorba despre o scoala de entry si middle management, care va pregati specialisti capabili de a coordona, pe langa sarcinile administrative, activitatile de marketing si customer care fara de care nici o clinica ce isi doreste sa functioneze la standarde internationale nu se poate dezvolta.

In Romania, vorbim de peste 12.000 de cabinete dentare, cele mai multe dintre ele administrate de acelasi personal/medic care asigura si serviciile medicale si care, in cele mai multe dintre cazuri, nu are nici timpul si nici expertiza necesare derularii acestor activitati.

Astfel, doar doua din sapte cabinete si clinici dentare dispun de management dedicat si pregatit. Prin aceasta scoala raspundem, practic, unei nevoi specifice industriei, si anume de a avea un management specializat, conditie esentiala pentru a asigura un business sustenabil", a declarat Catrinel Hagivreta, Executive Manager DENT ESTET, clinica organizatoare.

"Aceste cursuri au rolul de a pregati specialisti in managementul clinicilor dentare care sa eficientizeze activitatea desfasurata intr-o astfel de clinica. Dupa finalizarea acestui curs, candidatii vor avea suficiente cunostinte pentru a putea imbunatati serviciile unei clinici in functie de factori precum: concurenta, politica interna, pregatirea personalului, eficienta timpului si a spatiului utilizat, publicul tinta...", completeaza aceasta.

Asadar, "absolventii vor avea experienta si cunostintele necesare pentru a putea administra o clinica dentara, pentru a supraveghea si usura activitatea personalului medical si, in plus, vor cunoaste si vor putea implementa strategii eficiente pentru dezvoltarea afacerii pe plan local.

Este un beneficiu considerabil mai ales daca luam in calcul faptul ca de cativa ani clinicile independente sunt cele mai expuse la competitia sectorului medical in general, piata romaneasca fiind deja martora la cateva exercitii de preluari si fuziuni ale jucatorilor din palierul superior".

Cursurile se vor desfasura pe mai multe etape, timp de doua luni, si vor acoperi domenii precum: patient care, comunicare, essentials of marketing, marketing online, economie, administrativ, adaptate la piata de profil, precizeaza aceasta.

In ceea ce priveste profesorii, oficialul Dent Estet te asigura ca managerii tai vor avea de-a face doar cu specialisti care "cunosc foarte bine caracteristicile clinicilor dentare din tara noastra".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#management specializat, #scoala manageri clinici dentare, #scoli manageri specializati , #Cursuri pentru manageri