Trucuri pentru cresterea puterii de memorare

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 00:00
3853 citiri
Trucuri pentru cresterea puterii de memorare
Educa-ti creierul

Invatam in fiecare zi lucruri noi si importante. Cati dintre noi nu ne-am intrebat cum ar fi sa tinem minte tot ce am auzit, citit si vazut?

Cu siguranta ca am fi fost mai impliniti, mai ales din punct de vedere profesional. Sa nu uiti nimic este imposibil, insa exista modalitati prin care putem sa ne crestem substantial puterea de memorare.

Lapsusurile pot duce la greseli penibile, mai ales in viata profesionala. BusinessInsider a realizat un top al celor mai bune trucuri si sfaturi aparute de-a lungul timpului in articole din publicatia Psychology Today.

Concluzia este ca puterea noastra de memorare este afectata de mult mai multi factori decat ne putem imagina: gradul de stres, anturajul si chiar rutina din viata noastra.

Regandeste modul in care percepi realitatea

Amintirile sunt influentate in mod fundamental de ceea ce credem ca este just si de modul in care percepem lumea.

Incercati sa nu va conformati grupului din care faceti parte

Dr. William Klemm, profesor de neurostiinta in cadrul Universitatii A&M din Texas, spune ca "un grup de oameni apropiati, cum ar fi o familie, tinde sa aiba aceleasi amintiri, chiar daca unele sunt neadevarate".

Pentru a corecta unele efecte ale "gandirii in grup" asupra amintirilor tale, incearca sa nu-ti petreci tot timpul cu oameni care gandesc ca tine. Mai mult, cand vezi o stire la TV incearca sa o confrunti cu informatiile din alte surse.

Mentine-ti nivelul de stres scazut

Dr. Susan Krauss Whitbourne, un profesor de psihologie din cadrul Universitatii Amherst din Massachusetts, crede ca anxietatea este una dintre cele mai rele emotii pe care le poti simti inainte de un eveniment care iti solicita puterea de aducere aminte. Inainte unui examen sau a unei prezentari, incearca sa-ti pastrezi stresul la un nivel scazut. Poti face asta printr-un somn odihnitor si prin a te autosugestiona ca esti perfect capabil sa duci la bun sfarsit testul respectiv.

Inchide ochii cand incerci sa-ti amintesti ceva important

Cand tii ochii deschisi, soliciti acele parti ale creierului responsabile cu functiile vazului. Daca incerci sa-ti amintesti ceva important, inchide ochii sau uita-te spre cer.

Asociaza numele unei persoane cu o poveste

Cunoastem zilnic cel putin cateva persoane noi, iar situatiile in care nu ne amintim numele acestora sunt jenante. Pentru a rezolva aceasta problema, incearca sa asociezi numele cu un detaliu fizic al omului respectiv sau cu o poveste care va va duce cu gandul la acesta.

Pentru listele lungi, "construieste-ti" un copac

"Daca incerci sa memorezi un numar mare de informatii, gaseste o cale de a le asocia in mintea ta cu un copac. Construieste mai intai crengile, apoi frunzele. Eticheteaza-le cu datele importante pe care vrei sa ti le amintesti", spune Dr. Alex Lickerman, profesor in cadrul Universitatii Chicago.

Sparge din cand in cand rutina

Un program zilnic fix ne poate ajuta la sporirea memoriei, insa, in acest context, un eveniment neasteptat poate fi dezastruos pentru creierul nostru. Pentru a evita acest lucru, incearca sa treci des prin mici schimbari de context.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#crestere memorie, #memorie buna, #sfaturi memorie, #educatie , #Cursuri pentru manageri