Autenticitatea, telul tau in 2013 - Coaching, cu Mihaela Stroe

Luni, 31 Decembrie 2012, ora 00:00
4327 citiri
Autenticitatea, telul tau in 2013 - Coaching, cu Mihaela Stroe

A fi autentic inseamna sa fii sincer fata de ceilalti, dar mai ales, sincer fata de tine insuti. Vei fi autentic in afaceri daca iti dezvolti relatii sanatoase cu cei din jurul tau, de tipul "castig-castig". Nu in ultimul rand, trebuie sa fii inovativ si uman in relatiile de afaceri, spun specialistii.

Autencitatea inseamna sa te cunosti pe tine. Cartile si persoanele intelepte (precum Confucius, Aristotel, Socrate, Buddha, Gandhi, Osho) spun ca in momentul in care vei descoperi cine esti, lumea intreaga ti se va dezvalui si toate secretele ti se vor arata, spune dr. Mihaela Stroe, general manager Acta Nonverbal, specialist in comunicare nonverbala.

Odata dobandita autenticitatea, iti va fi mult mai usor sa ajunci cu adevarat un lider influent, iar asta trebuie sa fie unul din telurile tale, in 2013.

Cum reusim sa ne dobandim autenticitatea, mai ales in mediul business?

Prin dezvoltarea de relatii sanatoase, armonioase si echilibrate cu cei din jurul nostru (sefi, colegi, parteneri, client etc.).

In Romania s-a impamantenit ca in business trebuie sa fii dur si sa calci pe cadavre. Eu nu sunt de acord si am o alta filosofie de business. Cred ca poti face afaceri cu bun simt.

Pun accent pe construirea de relatii sincere, echilibrate, de gen castig-castig si promovez confortul psihologic intr-o relatie de afaceri (Eu ma simt bine si tu te simti bine pentru ca faci afaceri cu mine. Amandoi castigam "valoare" din aceasta relatie de business.)

Cateva sugestii pentru cei care vor sa fie autentici in business:

Evita sa fii sclavul metodelor vechi de afaceri (care pun accentul doar pe castigul unuia dintre parteneri);

Fii inovativ si pune accent pe calitatea relatiilor interumane;

Fii o fiinta umana in relatiile de afaceri: Oamenii cumpara de la oameni, nu de la reclame sau branduri!

Care sunt avantajele unui lider autentic, in 2013?

Enorme. Pentru ca nu prea sunt lideri autentici. Cei care isi vor pastra autenticitatea vor avea mult de castigat. Oamenii cauta lideri autentici, pentru ca

doar ei pot sa ii inspire cu adevarat.

Cateva avantaje:

Autoimplinire: Cand tu cel adevarat in fata oamenilor, simti ca iti indeplinesti misiunea personala pe care ti-ai asumat-o (cu conditia ca o stii!).

Autodezvoltare: A te cunoaste pe tine este intelepciunea cheie care descifreaza toate secretele lumii.

Iti imbogatesti relatiile cu ceilalti: Esti cautat, admirat si urmat pentru ca ai curajul sa fii tu insuti si ceilalti apreciaza acest aspect la tine.

Scapi de stres si esti fericit cu adevarat: Cand joci un rol social doar pentru avantajele pe care ti le ofera societatea, nu esti deloc confortabil si in

timp nivelul de stres creste si poti sa te imbolnavesti foarte grav. Cand esti sincer cu tine si ai raspuns la intrebarea Cine sunt eu? toate celelalte

intrebari existentiale capata raspunsuri si experimentezi fericirea adevarata.

Odata dobandita autenticitatea, care sunt pasii pe care trebuie sa-i mai parcurgem pentru a deveni un lider influent?

Primul pas si restul de pasi sunt conectati cu atenticitatea in mod direct. Cine isi descopera adevaratul sine si se comporta dupa valorile, principiile si credintele sale are o foarte mare influenta.

Cel mai bun examplu este Mahatma Gandhi care spunea: "Convingerile tale devin ganduri, gandurile tale devin cuvinte, cuvintele tale devin actiuni, actiunile tale devin obisnuinte, obisnuintele tale devin valori, iar valorile tale devin destinul tau".

Tot ceea ce au oamenii de facut este sa isi descopere potentialul din interiorul lor si sa il foloseasca. Zilnic! Totul depinde doar de ei!

Iata si pasii:

Cunoaste-te pe tine insuti!

Ai incredere in potentialul tau si foloseste-l la capacitatea maxima!

Practica zilnic autenticitatea!

Ce inseamna sa fii un lider influent?

Un lider influent are o viziune asupra vietii atat puternica incat ceilalti se vad in ea si o urmeaza, ii determina pe ceilalti sa dea tot ce au mai bun urmand exemplul sau persona, atrage respectul celorlalti si admiratia lor datorita alinierii intre valori-principii-credinte-actiuni.

Poti invata de la el si te ajuta sa cresti la nivel personal,este autentic si arata tot timpul ca este dispus sa invete de la ceilalti si te incurajeaza sa te descoperi si sa construiesti plecand de la punctele tale forte.

Un lider influent isi arata pasiunile reale si te inspira, facand doar acele lucruri care il reprezinta cu adevarat.

Cum iti gasesti centrul tau de influenta?

Cred cu tarie ca pentru a-ti afla autenticitatea si puterea de influentare trebui sa mergi in interiorul tau. Uneori este dureros sa faci aceasta calatorie spre interior. Insa beneficiile ulterioare sunt atat de mari incat merita sa faci aceasta actiune.

Ai nevoie de:

Autocunoastere: Ce vreau sa fac cu viata mea? Ce ma motiveaza cu adevarat?

Curiozitate: Sunt curios sa il cunosc pe celalalt? Vreau sa aflu care sunt nevoile sale?

Dorinta reala de a discuta: Sunt prezent 100% atunci cand discut cu celalalt? Sunt un bun ascultator sau vorbesc doar despre mine tot timpul?

Practica zilnic aceste intrebari de fiecare data cand te intalnesti cu o fiinta umana. Vei vedea pe cont propriu care sunt beneficiile. Totul depinde doar de tine!

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#autenticitate tel 2013, #Mihaela Stroe autenticitate, #Mihaela Stroe lider influent, #teluri 2013 , #Leadership autentic