Bob Proctor: Banii nu se castiga din intamplare, ci prin vointa

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 00:00
6746 citiri
Bob Proctor: Banii nu se castiga din intamplare, ci prin vointa
Foto: Bob Proctor

Banii nu se castiga printr-o intamplare, ci prin vointa, iar tu cu siguranta vei avea succes in ceea ce-ti propui, doar te-ai nascut bogat, ti-ar spune Bob Proctor. Celebrul speaker, filozof si antrenor pentru calea succesului isi dezvaluie secretele, ce i-au adus bani si putere vreme de 50 de ani, intr-un interviu acordat Business24.

Proctor este convins ca suma de bani castigata este proportionala cu nevoile tale, capacitatea de a folosi banii in scopul respectiv si dificultatea cu care poti fi inlocuit. Nimic nu te poate opri sa dai lovitura, insa asta nu va tine de noroc, ci doar de propria vointa, explica Bob Proctor.

Trebuie doar sa ai incredere in tine, eventual sa te inconjori de oameni care gandesc la fel si care te sustin. Apoi, cu atentie si determinare, trebui sa ai grija ca nimeni sa nu-ti fure visul, sa-l urmaresti si sa duci la indeplinire.

Care este sfatul care v-a schimbat viata?

Pe cand cautam sa inteleg de ce m-am schimbat, am studiat tot si am analizat pe toata lumea. Mergeam constant la seminarii, citeam carti si ascultam inregistrari ale unor mari oratori.

Auzeam des ca nu ar trebui sa lasi pe nimeni sa iti fure visul. Din nou, era unul dintre acele lucruri pe care le-am auzit si carora nu le-am dat atentie, pana cand mi s-a intamplat mie.

In timp ce lucram la Nightingale Conant Corporation, am luat decizia ca imi voi deschide propria companie de seminarii, pentru a-i invata pe altii ceea ce am studiat. (...) Doream foarte mult sa predau mai departe ceea ce eu invatasem. Asa ca am cumparat un reportofon si m-am inregistrat in timp ce predam aceste lucruri.

Mi-am sunat un bun prieten, care lucra tot la Nightingale Conant, si l-am rugat sa ne intalnim. M-a invitat la el acasa si acolo l-am pus sa asculte inregistrarea mea. Trebuie sa recunosc, a fost foarte, foarte proasta. Dar imi pusesem sufletul in ea si chiar vroiam sa predau.

Pe masura ce ascultam, imi dadeam seama la ce se gandeste. Ii era jena pentru mine. Am inchis rapid inregistrarea si am murmurat ca a fost doar o idee.

Eram in masina pe drum spre acasa si imi parea rau pentru mine. Apoi m-am gandit "Stai asa. Il las sa imi fure visul!".

Atunci m-am decis ca nimeni nu va reusi sa faca asta vreodata. Si mi-am dat seama, asa cum le spun si celor care vin la seminariile mele, ca trebuie sa fii foarte selectiv cu persoanele cu care iti impartasesti visele.

Oamenii iti vor spune mereu ceea ce gandesc si, chiar daca au o intentie buna, cateodata nu e ceea ce ai nevoie sa auzi.

Ati descoperit o reteta garantata pentru succes?

Sa iubesti ceea ce faci si sa faci ceea ce iubesti. Daca poti sa gasesti ceva care chiar iti place sa faci si te dedici total, vei avea succes. Multi oameni cred ca succesul este o destinatie, dar nu e. Succesul e o calatorie.

Earl Nightingale ne-a dat multe informatii importante despre succes si este la fel de actual astazi, ca atunci cand a spus-o prima oara, in 1959. El a spus "Succesul este constientizarea progresiva a unui ideal care merita urmarit". Daca lasi aceste cuvinte sa te urmeze la drum, te vor ajuta sa atingi niveluri din ce in ce mai mari de succes, progresand mereu si mereu.

Sustineti importanta unei autoevaluari corecte, pentru a schimba modul in care gandim. Cum putem lasa subiectivismul la o parte, pentru a ne putea vedea in lumina corecta?

Convingerile noastre se bazeaza pe felul in care evaluam lucrurile, pe perceptia noastra, ca sa spun asa. Si multe dintre aceste convingeri sunt mostenite prin conditionarile genetice si ale mediului in care traim.

Sa-ti dau un exemplu. Gandeste-te cand erai copil. Ce conversatii aveau loc in casa ta despre bani? Parintii vorbeau de bani in termeni de abundenta sau isi faceau griji ca nu se vor descurca. "Banii nu cresc in copaci". "Nu poti sa primesti asta, costa prea mult". Ai auzit aceste fraze cand erai copil?

Ce e mai important, au devenit aceste sintagme parte din propriul vocabular... poate nu le rostesti neaparat, dar poate in acele conversatii pe care ti le imaginezi.

Cand mergi la cumparaturi, care e primul lucru pe care il faci? Majoritatea oamenilor se uita la pret si lasa acest detaliu sa le dicteze decizia cu privire la achizitia obiectului. Permit paradigmei sau conditionarii sa le dicteze cum traiesc, ce casa isi cumpara, ce masina conduc.

Adevarul este ca stim foarte putine lucruri despre noi insine. Pur si simplu credem ceea ce ne este spus. Si, in cazul in care conditionarea ta este ca a multor altora, ai crescut cu lipsuri si limitari; nu doar in termeni fizici, dar in ceea ce crezi despre tine. (...)

Esenta noastra spirituala e cea care ne provoaca sa alergam mai repede, sa sarim mai sus, sa ne depasim conditia. Din pacate, peste timp, esenta noastra devine ascunsa si, in cele din urma, "ingropata". Ne indoim de noi insine. Gandim "nu pot", "nu sunt destul de bun", "nu merit asta". De unde toate prostiile astea?

Asa cum a spus Eric Hoffer, "indiferent care sunt telurile noastre, gandim bine despre noi doar in momente rare. Avem nevoie ca oamenii sa fie martori impotriva propriului judecator, care tine seama de toate neajunsurile si abaterile noastre. Avem nevoie de oameni care sa ne convinga ca nu suntem atat de rai pe cat credem ca suntem".

Singurul mod in care putem sa ne vedem in lumina corecta este prin studiu si prin studiu vine intelegerea si constitentizarea propriei persoane si a lucrurilor de care suntem capabili. Un proverb spune "in tot ceea ce primesti, intelege". Singurul lucru care ne lipseste este constientizarea.

Intrebarea aflata pe buzele tuturor: care este cel mai rapid drum spre castigarea unei averi?

"Acumularea unei mari averi cere Putere; puterea este obtinuta prin organizare atenta si directionarea inteligenta a cunoasterii specializate. Aceste cunostinte insa, nu trebuie neaparat sa fie in posesia celui care se imbogateste", a spus Andrew Carnegie.

(...) Castigarea de bani e guvernata de legile Universului. Wernher von Braun, tatal programelor spatiale, a spus "Legile naturale ale Universului sunt atat de precise incat nu avem dificultati in construirea unei rachete, trimiterea unei persoane pe luna si putem programa aterizarea la o fractiune de secunta."

Filmul "The Secret" a introdus ideea de Lege a Atractiei, dar sunt o gramada de alte legi care ne guverneaza, iar castigul banilor e guvernat de Legea Compensatiei care sugereaza ca suma de bani pe care o castigi va fi intotdeauna proportionata cu nevoile tale, capacitatea ta de a folosi banii in scopul respectiv si dificultatea cu care poti fi inlocuit.

Banii sunt o recompensa pentru serviciile depuse. Daca faci un serviciu mare, vei fi rasplatit pe masura. Nu e foarte complicat. Banii nu se castiga din intamplare, ci prin vointa.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#interviu Bob Proctor, #Bob Proctor sfaturi, #Bob Proctor avere, #Bob Proctor seminar , #Leadership carismatic