Tony Blair presedinte la Banca Mondiala?

Vineri, 18 Mai 2007, ora 16:41
1117 citiri

Numele premierului britanic Tony Blair a fost vehiculat pentru presedintia Bancii Mondiale, dupa ce Paul Wolfowitz a demisionat in urma unui scandal de nepotism, a declarat vineri economistul Joseph Stiglitz, un fost responsabil al institutiei, citat de AFP.

Tony Blair, care si-a anuntat plecarea din Downing Street in 27 iunie, "este, cu siguranta, una dintre persoanele mentionate", a declarat laureatul premiului Nobel pentru postul de radio BBC5.

Un purtator de cuvant al premierului britanic a calificat zvonurile din ultimele zile privind numirea lui Blair la presedintia Bancii Mondiale, drept "speculatii", dar nu a exclus nimic in mod oficial.

"Exista multe speculatii scapate de sub control si care sunt, in ansamblu, false si nu ar fi intelept din partea noastra sa le comentam", a spus el.

In mod traditional, presedintia Bancii Mondiale este detinuta de un american, in timp ce aceea a Fondului Monetar International (FMI) este rezervata unui european.

Stiglitz, fost vicepresedinte si economist-sef la Banca Mondiala, a afirmat ca, din punctul sau de vedere, ar fi mai potrivita o persoana cu "experienta veritabila in dezvoltare".

"Dar Blair este, in mod clar, un lider politic care are tipul de relatiile de care este nevoie, ceea ce ar fi util pentru seful institutiei", a admis el.

Tony Blair s-ar putea consacra procesului de pace din Orientul Mijlociu sau dialogului intre religii, dupa ce se va retrage de la conducerea Partidului Laburist si, implicit, a guvernului, potrivit presei britanice. El ar putea, de asemenea, sa plece intr-un turneu de discursuri si conferinte internationale, ca Bill Clinton sau Colin Powell.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...