Afacerile Cesarom au crescut cu 9% in S1

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 11:00
1538 citiri
Afacerile Cesarom au crescut cu 9% in S1

Cesarom, liderul incontestabil al pietei de placi ceramice din Romania, a inregistrat in prima jumatate din 2010 o cifra de afaceri de 15,4 milioane de euro, in crestere cu 9% fata de perioada similara din 2009, si mizeaza pe atingerea unui business de 38,5 milioane de euro pana la finele anului. 

Potrivit estimarilor Cesarom, piata autohtona de placi ceramice a inregistrat in primele sase luni ale acestui an o valoare de 41 milioane de euro, comparativ cu aceeasi perioada din 2009, cand a fost evaluata la 45 milioane de euro.

"Cu toate ca, in prima jumatate din 2010, piata de placi ceramice s-a diminuat cu 10% fata de acelasi interval din 2009, am reusit sa ne atingem obiectivele pentru aceasta perioada datorita cresterii numarului de distribuitori si a prezentei produselor proprii in toate magazinele de tip Do-It-Yourself, dar si datorita imbunatatirii pretului mediu ca urmare a succesului inregistrat de colectiile noi lansate in ultimul an", a declarat Eduard Macarescu, Directorul Comercial al Cesarom.

Acesta a subliniat ca acest an nu va marca o revenire a pietei autohtone de profil.

Primul semestru reprezinta pentru Cesarom atingerea a 40% din cifra de afaceri bugetata pentru 2010.

"Rezulatele sunt in linie cu obiectivele propuse. Piata de placi ceramice este caracterizata de sezonalitate, iar al doilea semestru al anului este marcat de o crestre a vanzarilor compatarativ cu prima jumatate din an", a mai adaugat Directorul Comercial al Cesarom.

Pentru anul in curs, Cesarom estimeaza ca va raporta un avans de 10 procente al businessului, la 38,5 milioane de euro, pe fondul castigarii de cota de piata de la importatorii care nu vor reusi sa supravietuiasca in actualele conditii de piata dar si datorita declinului inregistrat de producatorii de placi ceramice din Spania.

Eduard Macarescu a mai declarat ca obiectivele companiei pentru anului in curs vor fi atinse si datorita majorarii ponderii exporturilor in totalul cifrei de afaceri, comparativ cu 2009, iar cresterea cotei de piata la 38% in 2010, fata de 36% in 2009, confirma panta ascendenta pe care se afla business-ul Cesarom, dupa procesul de reorganizare din ultimii ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#afaceri, #ceramice, #cesarom, #placi , #Lideri