Cesarom mizeaza pe cresterea afacerilor cu 10%

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 13:17
1465 citiri
Cesarom mizeaza pe cresterea afacerilor cu 10%

Cesarom, liderul incontestabil al pietei de placi ceramice din Romania controlat de producatorul austriac Lasselsberger, mizeaza in acest an pe o crestere a afacerilor cu 10% in contextul unei piete care se va diminua cu 10 procente. 

Filiala locala a grupul austriac Lasselsberger, unul dintre cei mai renumiti producatori mondiali de placi ceramice, care administreaza pe plan local cel mai mare producator de profil, Cesarom, a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri consolidata de 35 milioane de euro (150 milioane de lei).

Pentru anul in curs, compania estimeaza ca va raporta un avans de 10 procente al businessului, la 38,5 milioane de euro, in conditiile majorarii exporturilor.

De asemenea, 2010 va insemna revenirea Cesarom pe profit.

"2009 a fost un an in care am consolidat businessul si am implementat o noua organizare interna care sa permita o crestere a eficientei proceselor interne si o abordare comerciala performanta", declara Eduard Macarescu, Directorul Comercial al Cesarom.

Compania a inregistrat in 2009 o cota de piata de 36%, iar pentru 2010 estimarea se ridica la 38%.

Cesarom a exportat incepand cu 2009 pe pietele din Grecia si Bulgaria iar pentru anul in curs mizeaza pe cresterea ponderii exporturilor de la 1%, anul trecut, la 5% din cifra de afaceri.

Liderul pietei de placi ceramice estimeaza majorarea cifrei de afaceri in contextul unei piete care se va comprima si in acest an cu 10%. Eduard Macarescu sustine ca in 2009 piata de profil din Romania a avut o valoare de 110 milioane de euro, mai mica cu 40% fata de anul 2008.

"Comprimarea sectorului constructiilor, scaderea numarului de proiecte rezidentiale si non rezidentiale cat si blocarea creditarii au fost principalele motive care au dus la diminuarea pietei de placi ceramice in 2009. Anul acesta speram ca piata de profil din Romania se va diminua doar cu 10 procente, ajungand la o valoare de aproximativ 100 milioane de euro", spune Macarescu.

In 2009, piata de placi ceramice din Romania a avut un volum de 25 de milioane de metri patrati, iar anul acesta ar putea ajunge la maxim 23 de milioane de metri patrati.

Macarescu a subliniat ca 2010 va marca punctul cel mai de jos al pietei pe care activeaza Cesarom.

"Diminuarea de 10% din acest an va arata ca piata de placi ceramice a ajuns la punctul cel mai slab si nu mai are unde sa scada", sustine oficialul Cesarom, care a subliniat ca, la o estimare in lei, piata se va comprima cu pana la 12-13 procente.

Eduard Macarescu afirma ca piata de profil din Romania va reveni la valori pozitive cel mai devreme in 2011.

Cesarom este unul dintre cele mai vechi branduri de pe piata din Romania, avand o traditie de peste 40 de ani.

Compania a devenit, incepand cu 2004, membru al grupului austriac Lasselsberger, acesta fiind unul dintre cei mai renumiti producatori europeni si mondiali de placi ceramice (gresie, faianta, decoruri).

O data cu intrarea in grupul Lasselsberger, compania si-a schimbat numele in Lasselsberger SA, dar a pastrat marca de produs Cesarom.

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#placi ceramice, # afaceri, # cesarom Lasselsberger, # piata , #Lideri