Cine sunt cei mai bogati europeni si cum au facut averea

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 15:41
3252 citiri
Cine sunt cei mai bogati europeni si cum au facut averea

Pe masura ce criza europeana se inrautateste, multi cetateni simt impactul masurilor de austeritate si a scaderii puterii de cumparare. Altii, insa, nu sunt deloc afectati. Ba, mai mult, ei chiar se imbogatesc.

In timp ce economia Spaniei se afla intr-o situatie atat de delicata, incat ar putea cere in curand ajutor international, in aceasta tara locuieste torusi cel mai bogat om din zona euro, scrie CNBC.

Amancio Ortega Gaona - 40,2 miliarde dolari

Gaona este cel mai bogat om din zona euro si cel de-al cincilea cel mai bogat om din lume. El este directorul unei companii din industria fashion si fondator al producatorului de haine Inditex. Desi el si-a dat demisia din functia de presedinte, Gaona inca detine 59,29% din compania care este parintele Zara, Massimo Dutti, Berschka si multe alte branduri.

Averea sa a crescut in ciuda suferintelor Spaniei, prin extinderea in pietele emergente. Compania continua sa se dezvolte, oferind rezultate financiare peste estimarile analistilor. Cel mai recent, Inditex a raportat un profit trimestrial de 432 milioane euro si vanzari de 3,4 miliarde euro.

Karl Hans Albrecht - 26 miliarde dolari

Albrecht este cel mai bogat neamt si al doilea cel mai bogat om din zona euro. Alaturi de fratele sau, el a fondat lantul de supermarketuri cu discount Aldi. Nascut in 1920 in Essen, el a preluat afacerea mamei sale si a extins-o pana la 12 magazine. In 1961, cei doi frati au schimbat numele firmei in Aldi.

Curand, cei doi au impartit afacerea, Theo, fratele, preluand magazinele din nord si extinzandu-se in Europa. Karl a preluat magazinele din sud si s-a extins in Marea Britanie, Australia si SUA. Combinate, cele doua au 8.200 de magazine in intreaga lume, din care jumatate in Germania.

Liliane Bettencourt - 23,7 miliarde dolari

Cea mai bogata femeie din Europa, Liliane Bettencourt, este unul din principalii actionari al L'Oreal, una dintre cele mai mari companii de cosmetice din lume. Daca pana in 2007, miliardara se tinea departe de ochii presei si refuza sa dea interviuri, de atunci ea a ajuns pe paginile tuturor ziarelor din cauza relatiei sale cu un fotograf care este acuzat ca o exploateaza.

Bernard Arnault - 23,7 miliarde dolari

Cel mai bogat francez este Bernard Arnault, presedinte, CEO si actionar majoritar al grupului LVMH Moet Hennesy Louis Vuitton, care controleaza peste 60 de branduri de lux, inclusiv Louis Vuitton, Givenchy, Donna Karan, Fendi, Dior si multe altele.

El este implicat direct in activitatea zilnica a companiei si a devenit un adevarat maestru al preluarilor de noi branduri. In martie 2011, LVMH a cumparat si producatorul italian de bijuterii Bulgari in incercarea de a-si creste prezenta si pe piata de high-luxury.

Conform unor zvonuri, el incearca acum sa ii convinga pe sefii casei Hermes sa ii predea fraiele companiei, dupa ce si-a crescut participatia la 22,3%.

Michele Ferrero - 16,4 miliarde dolari

Michele Ferrero este cel mai bogat om din Italia si detine Ferrero SpA. Fondata inca din 1946 de tatal sau, Ferrero este cel de-al patrulea producator de ciocolata din lume, cunoscut pentru brandurile Kinder, Nutella si Tic Tac.

El a inceput sa lucreze in compania familiei la 20 de ani si pana la 32 de ani o si conducea. Acum, seful companiei este fiul sau, Giovanni, care are grija de peste 70 de afaceri afiliate, 38 de fabrici si 18 linii de productie in peste 100 de tari.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#lideri Europa, #bogati Europa, #miliardari zona euro , #Lideri