Interamerican Insurance si-a sporit afacerile cu 21%

Luni, 08 Septembrie 2008, ora 14:38
1630 citiri
Interamerican Insurance si-a sporit afacerile cu 21%

Interamerican Insurance Company SA a realizat un volum total de prime brute subscrise de 44,29 milioane lei (12 milioane euro) in primul semestru din 2008, cu 21% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, a anuntat compania intr-un comunicat. Afacerile din segmentul asigurarilor de sanatate au sporit cu 43% la 5,17 milioane lei in intervalul analizat, aceasta fiind "cea mai agresiva crestere" dintre toate liniile de afaceri oferite de Interamerican, iar nivelul primelor brute subscrise in primul semestru al acestui an ii confera pozitia de lider pe acest segment, potrivit datelor companiei.


Primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata au crescut cu 12% in primele sase luni din 2008 fata de perioada similara a anului trecut, pana la 18,41 milioane lei. Asigurarile de viata cu componenta investitionala au inregistrat o crestere de aproximativ 16%.


Cat priveste asigurarile generale, volumul de prime brute subscrise pe acest segment in primul semestru din 2008 a inregistrat o crestere mai mare decat cea a pietei, respectiv de 28%, de la 20,22 milioane lei in primul semestru din 2007, la 25,9 milioane lei in primul semestru din 2008.


"Rezultatele financiare interimare ale companiei confirma strategia grupului Eureko de a continua investitiile in companiile aflate pe piete cu potential imens de dezvoltare, asa cum este si grupul Interamerican in Romania. Vom continua sa acceleram dezvoltarea segmentelor de sanatate si viata pentru a ne consolida pozitiile detinute in piata pe aceste segmente", a spus Frans van der Ent, director general al Interamerican Insurance Company si membru al consiliului de administratie al Interamerican Pensii.


Grupul olandez Eureko, actionarul majoritar al Interamerican Romania, a afisat prime brute subscrise de 10,8 miliarde euro in primul semestru, in urcare cu 26% fata de acelasi interval din 2007, mai ales din afaceri cu asigurari de sanatate.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...