Nikolaos Kotzias (Kraft Paints): Cea mai frumoasa zi este cea care va urma

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 00:00
3750 citiri
Nikolaos Kotzias (Kraft Paints): Cea mai frumoasa zi este cea care va urma
Nikolaos Kotzias

Nikolaos Kotzias, CEO Kraft Paints, este o combinatie intre exotism, lux si simpla filosofie de viata. Ii plac mancarurile fine si hainele elegante, insa incearca sa-si pastreze o filosofie de viata cat mai simpla.

Iubeste masinile, adora salupele de lux. A renuntat la cursele nebune din apele mediteraneene pentru a conduce Kraft Paints Romania. Aici si-a descoperit o noua pasiune: aventurile cu bicicleta si excursiile in jurul Bucurestiului.

- Unde ati locuit inainte de a veni in Romania?

- Pana in adolescenta, locuiam in Grecia, intr-o frumoasa suburbie, departe de centrul Atenei. Cand am terminat liceul, m-am mutat la Londra, unde am studiat si am muncit timp de cinci ani. De atunci, am locuit in diverse tari din toata Europa.

- Unde ati lucrat inainte sa preluati conducerea Kraft Paints?

- Dupa ce mi-am finalizat studiile in economie si finante, am lucrat in cadrul unei companii de investitii din Londra ca analist financiar. Intorcandu-ma in Grecia, am continuat sa activez in acelasi sector, iar in prezent am acumulat 10 ani de experienta in domeniul finantelor pe diverse pozitii manageriale.

- Care a fost prima impresie pe care v-au facut-o Bucurestiul, oamenii care traiesc aici si stilul lor de viata?

- Cand am vizitat prima data Bucurestiul, in ianuarie 2003, am vazut un oras frumos, o combinatie paradoxala de imagini moderne si traditionale. Pentru mine, Bucurestiul este un oras al contrastelor. Exista multe parcuri in care te poti plimba, relaxa sau iti poti citi ziarul pe o banca, insa, in acelasi timp, vezi strazi sugrumate de trafic. Aici gasesti cladiri vechi, cu o puternica incarcatura istorica si cu o arhitectura unica, dar si cladiri moderne de birouri, ce se inalta pana la cer.

Oamenii mi se par romantici, mai ales cand ii vad cumparand flori. In spatele acestei aparente, sunt insa oameni obisnuiti cu un trai greu.

- Bucurestiul nu ofera la fel de multe posibilitati de entertainment ca Atena sau alte capitale europene. Cum va petreceati timpul liber inainte de a locui in Romania si cum va relaxati acum?

- In Grecia eram foarte activ, deoarece aveam mai mult timp la dispozitie. Practicam diverse sporturi, in funtie de sezon, cum ar fi: ski, water ski sau faceam curse cu barca de viteza printre insulele din apropiere.

In Londra, m-am obisnuit sa alerg in jurul Hyde Park si ma bucur ca pot face acelasi lucru si in Romania. Mai mult, mi-am cumparat o bicicleta, intrucat peisajele din Romania inspira practicarea acestui tip de sport in natura.

- Cum va petreceti de obicei weekend-urile?

- In zilele libere, incerc sa dorm mai mult pentru a ma recupera dupa stresul zilnic. Iau un mic dejun savuros, dupa care ma vad cu prietenii, sau merg la plimbare in mici excursii cu masina.

In serile de sambata, gatesc pentru oaspetii mei sau ies sa servesc masa in oras, iar duminica ma relaxez vizionand un film bun.

- Cum arata ziua dvs de lucru?

- Zilele de lucru sunt exact opusul celor de weekend! Ma trezesc foarte devreme, mananc un mic dejun rapid, dupa care muncesc pana seara tarziu. Apoi, daca nu am programata o cina de afaceri, ma relaxez ascultand muzica sau citind o carte.

- Ati spus ca luati, adeseori, cina la restaurant. Care este bucataria dumneavoastra preferata?

- Imi place sa merg in diferite tipuri de restaurante, de la cele traditionale la cele moderne. Insa, bucataria mea preferata este cea mediteraneana. Imi place in special deliciosul peste grecesc si pastele italienesti.

- Cum arata biroul dvs?

- Biroul meu este foarte ordonat si organizat. In afara de laptop si telefonul mobil, veti gasi un mic compas, cadou din partea unui prieten pentru a-mi gasi calea. De asemenea, am o rama foto digitala cu poze din calatoriile mele.

- Aveti vreun obiect drag pe care il purtati intotdeauna la dumneavoastra?

- In ocazii speciale, port unul dintre ceasurile pe care mi le-am cumparat de fiecare data cand am mai obtinut o diploma universitara. Am insa si un obiect norocos, o amuleta primita cadou din partea mamei mele.

- De unde va cumparati imbracamintea office? Aveti anumite branduri preferate

- In general, imi cumpar haine de doua ori pe an, cand ajung la Londra sau Milano. Hainele mi le iau de la Cornelliani, iar pantofii de la Tods.

- Care este cea mai mare pasiune a dumneavoastra?

- Ca oricarui barbat, imi plac masinile, insa adevarata mea iubire este barca de viteza. Sunseeker sau Riva. Ador momentul in care pornesc motorul si las in urma portul pentru a explora micile insule din Grecia,nu se poate ajunge cu un alt mijloc de transport.

- Care a fost cea mai frumoasa zi din viata dumneavoastra?

Cea mai frumoasa zi este cea care va urma si astept cu nerabdare sa o traiesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Nikolaos Kotzias Kraft Paints, #oameni de afaceri greci, #Nikolaos Kotzias pasiuni , #Lideri