Povesti de succes dupa reteta "visului american"

Joi, 02 Februarie 2012, ora 08:01
3511 citiri
Povesti de succes dupa reteta "visului american"

Visul american nu-i pentru oricine si cu atat mai greu de implinit de catre imigranti, care pornesc de la nimic. Exista insa cazuri remarcabile de oameni care au ajuns in Statele Unite si s-au reinventat.

Multi din bogatii Americii nu s-au nascut, de fapt, in SUA, ci sunt imigranti. Iata cateva exemple de oameni care au mers peste ocean, au pornit de la zero si au ajuns sa aiba zeci de milioane de dolari in conturi, conform unei liste puse la punct de Business Insider.

Jerry Yang, fondator Yahoo!

Nascut in Taipei in 1968, Yang a ajuns in California cand avea opt ani. El a invatat rapid limba engleza, a excelat la scoala si a absolvit si una dintre cele mai bune facultati din SUA, Stanford in 1990.

Cinci ani mai tarziu, el a pus pe picioare una dintre cele mai mari companii de internet din lume, Yahoo!. In urma cu putin timp el s-a retras de la conducerea companiei dupa ce a adunat 1,15 miliarde de dolari in conturi.

Indra Nooyi, CEO PepsiCo

Nascuta in India, Nooyi a crescut intr-o familie conservatoare, a studiat fizica, chimia si matematica. Pasiunea pentru studiu a adus-o in SUA in 1978, unde a frecventat Yale. Pentru a se intretine la facultatea, ea lucra noaptea ca receptioner la un hotel.

Dupa ce a absolvit facultatea s-a alaturat Boston Consulting Group, iar mai apoi, in 1994, PepsiCo. Din 2001, ea detine pozitia de CEO, iar salariul sau anual ajunge la 20 milioane de dolari.

Vinod Dham, "parintele" Pentium

Dham s-a nascut in India si a ajuns in SUA in 1975. Student la inginerie si cu 8 dolari in buzunar, el a supravietuit datorita imprumutului din partea Universitatii din Cincinnati.

Dupa absolvirea facultatii, Dham s-a angajat la Intel si a ajutat la inventarea primului chip de memorie flash al companiei. Mai apoi, el a devenit CEO al Silicon Spice, companie care a fost vanduta pentru 1,2 miliarde de dolari in 2002.

Elie Wiesel, scriitor

Wiesel s-a nascut intr-o familie de evrei din zona Transilvaniei, iar in perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial a emigrat in America pentru a scapa de lagarul de la Auschwitz.

Dupa terminarea razboiului, Wiesel a inceput sa scrie. In cele din urma a reusit sa obtina un avans de 100 de dolari pentru prima sa carte scrisa, ce avea ca subiect Holocaustul. El a publicat peste 40 de titluri si a devenit unul dintre cele mai cunoscute nume ale literaturii care aborda ororile razboiului.

Munca sa a fost recunoscuta de numerosi presedinti americani, iar in 1986 a primit chiar si un premiu Nobel pentru Pace.

Andy Grove, co-foundator al Intel Corporation

Nascut in Ungaria, Andy Grove, pe numele sau adevarat Andras Istvan Grof, a reusit sa plece din tara in 1956, in timpul unei revolutii. Ajuns in Austria, Grove si-a facut drum spre SUA alaturi de mii de est-europeni.

Ajuns in America cu cateva bancnote in buzunar si fara cunostiinte de limba engleza, el a debarasat mese intr-un restaurant, in timp ce studia chimia la o facultate din New York.

In 1968, dupa ce s-a mutat in California, a devenit co-confatorul Intel Corporation, pentru ca mai tarziu sa ocupe functia de presedinte si CEO al companiei. Conform estimarilor Forbes, Grove are o avere de 400 milioane de dolari.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#povesti de succes, #vis american, #american dream, #fondator yahoo, #fondator Intel , #Lideri