"Speranta pentru copii" - A fost finalizata prima parte a lucrarilor de la viitorul Centru HOSPICE de la Adunatii Copaceni

Joi, 21 Decembrie 2017, ora 15:29
1861 citiri
"Speranta pentru copii" - A fost finalizata prima parte a lucrarilor de la viitorul Centru HOSPICE de la Adunatii Copaceni

HOSPICE Casa Sperantei a organizat, pe 19 decembrie, un microconcert de Craciun, eveniment prin care a marcat finalizarea lucrarilor de renovare a cladirii principale a noului proiect al fundatiei HOSPICE Casa Sperantei - Centrul socio-medical de la Adunatii Copaceni, proiect destinat exclusiv copiiilor care se confrunta cu boli incurabile.

Proiect unic in Europa de Est, acest centru va oferi clipe de neuitat pentru copiii care sufera de o boala incurabila si familiile lor, contribuind semnificativ la imbunatatirea calitatii vietii acestora.

Centrul de la Adunatii-Copaceni contine un complex de 5 cladiri, ce vor fi destinate diferitelor forme de terapie si suport oferit micilor pacienti si familiior lor, iar la evenimentul de pe 19 decembrie a fost finalizata etapa de renovare a cladirii principale - conacul proprietatii, cladire de patrimoniu.

La eveniment au participat copii pacienti si familiile acestora, donatori, sustinatori, reprezentanti ai autoritatilor locale si sustinatori ai cauzei ingrijirii paliative.

De asemenea, tenorul Neil Latchman a sustinut un concert impresionant, care a cuprins colinde de Craciun, dar si lucrari ale lui Bellini, Verdi si Donizetti.

Neil Latchman a fost acompaniat de Anna Ray, care a cantat la pianul donat de pianistul Alex Stobbs, el insusi diagnosticat cu fibroza chistica, boala incurabila de care sufera multi pacienti aflati in grija HOSPICE.

"Aceasta zi este una speciala pentru noi. Proiectul nostru prinde viata prin renovarea acestor cladiri frumoase, dar aflate intr-o stare precara - proces ce implica o provocare imensa. Ne bucuram ca prin intermediul acestui proiect vom putea ajunge sa sprijinim cauza ingrijirii palliative pediatrice, iar prin ziua de astazi marcheaza finalizarea lucrarilor de renovare a unei cladiri absolut special, conacul Florescu - o cladire de patrimoniu pe care o redam inapoi societatii, cu scopul sustinerii acestei cauze sociale relevante. Insa suntem inca la jumatatea drumului, mai avem nevoie de sprijin, pentru a putea ca in 2018 sa deschidem acest centru. Speram ca prin care sa facem ca fiecare zi sa conteze pentru cei care vor gasi aici gazduire si tratament, precum si o casa pentru familiile lor", a declarat Mirela Nemtanu, CEO HOSPICE Casa Sperantei.

Centrul socio-medical HOSPICE de la Adunatii Copaceni, amenajat pe domeniul donat de catre familia Florescu, este gandit ca un spatiu in care, atunci cand va fi finalizat, copiii cu boli limitatoare de viata si familiile lor vor gasi refugiu si alinare.

Cladirile care exista pe domeniul de la Adunatii Copaceni au intrat intr-un proces de renovare si utilare, iar unele dintre ele au fost deja finalizate, lucru posibil datorita sprijinului oferit cu generozitate de partnerii fundatiei.

Centrul va include o unitate cu 12 paturi ce va oferi ingrijire paliativa copiilor, spatii pentru activitati educativ-terapeutice destinate copiilor, un adapost dedicat familiilor aflate in situatii limita (6 apartamente sociale), un centru educational, un centru de zi pentru diferite terapii ocupationale, o cladire destinata activitatilor de kinetoterapie, o cladire destinata taberelor de vara, un centru de terapie pentru familii si un centru educational destinat personalului medical.

Prin diferitele forme de terapii, de la cele clasice la cele revolutionare, prin tehnologie, HOSPICE Casa Sperantei isi doreste ca acest centru sa devina in cel mai scurt timp un punct de referinta in ingrijirea paliativa mondiala.

Pentru ca Centrul HOSPICE de la Adunatii Copaceni sa fie functional in 2018, fundatia are nevoie de sprijin. Companiile pot redirectiona, pana la finalul anului, 20% din impozitul pe profit, fara niciun cost suplimentar (detalii pe 20.hospice.ro).

De asemenea, cei care vor sa sprijine pacientii HOSPICE o pot face trimitand un SMS cu textul OPTIMISM la 8844 sau donand pe pagina HOSPICE.

Despre HOSPICE Casa Sperantei

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizatia are doua centre cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, si echipe mobile in Fagaras si Zarnesti, pentru ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. In cei 25 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 22.000 de copii si adulti cu boli incurabile.

HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.

Pentru mai multe informatii, accesati www.hospice.ro. Ne gasiti pe Facebook si pe Instagram.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#centru hospice casa sperantei adunatii copaceni , #Lideri