Ti-ai stabilit obiectivele pentru 2013? Nu uita de "planul B"

Sambata, 05 Ianuarie 2013, ora 00:00
2266 citiri
Ti-ai stabilit obiectivele pentru 2013? Nu uita de "planul B"

Orice obiectiv de business pentru noul an trebuie sa aiba un plan B, iar in ceea ce priveste obiectivele personale, ai grija sa eviti "vorbele goale" de tipul "vreau sa fiu un om mai bun".

Promisiunile pe care fiecare dintre noi si le face la inceputul unui an sunt, de cele mai multe ori vise neimplinite sau chiar lucruri pe care de fapt nici nu credem ca le putem face, a explicat Costea Dumitrescu, partener si fondator Ascendis, cea mai mare companie de training si consultanta in domeniul dezvoltarii organizationale din Romania.

Costea Dumitrescu a adaugat insa ca, asemenea promisiuni au un rol motivational important, pentru ca ele creeaza o oarecare presiune ca acestea sa fie puse in practica.

Stabileste obiective cat mai concrete si masurabile

Mai mult, directorul Ascendis este de parere ca pentru a maximiza aceasta dimensiune a rezolutiilor de inceput de an este important ca angajamentele sa fie exprimate in coordonate masurabile al caror progres sa poata fi monitorizat pe parcursul anului.

"Promisiunile vagi exprimate sub forma de generalitati (de exemplu: "sa fiu un om mai bun") vor ramane vorbe goale", a adaugat reprezentantul Ascendis.

Costea Dumitrescu a subliniat importanta monitorizarii progresului pe care il facem atunci cand vrem ca obiectivele noastre sa devina realitate.

"Fiecare va aloca acestor obiective - resurse (timp, efort, nervi, etc). Apoi, important este sa monitorizam cu onestitate progresul si sa ne ferim de scuze si explicatii pentru neimpliniri. Este mult mai util sa analizam unde suntem la un moment dat fata de ceea ce ne-am propus si sa vedem ce putem face, ce trebuie sa schimbam pentru a atinge obiectivul", a spus Costea Dumitrescu, partener Ascendis.

Gestioneaza-ti obiectivele precum bugetul

Magdalena Radulescu, directorul MMM Consulting crede si ea ca promisiunile de la inceputul unui an sunt ca un fel de "buget al intentiilor, al promisiunilor, al obiectivelor".

"Intr-un buget ai previzionat si realizat. Si ca la orice buget ideea este sa produci mai mult cu costuri mai putine: emotionale, de sanatate, materiale, daca este cazul", a adaugat directorul MMM Consulting.

Gabriel Avacaritei, Coach Personal Branding declara pentru Business24 ca promisiunile facute la inceput de an trebuie sa semene "mai degraba cu un plan de business decat cu o insemnare de oracol".

"Trebuie sa fie simple, concrete si rezonabile (ca amploare si incadrare in timp). In plus, trebuie sa fie parte dintr-un proiect de termen lung, in care anul viitor este numai un pas", a spus Gabriel Avacaritei.

Cum ar trebui sa sune, pentru un om de afaceri, o astfel de promisiune

In ceea ce priveste promisiunile pe care le fac oamenii de afaceri la inceput de an, reprezentantul Ascendis este de parere ca ei trebuie sa urmareasca un echilibru intre obiectivele de business si cele personale.

In plus, partenerul Ascendis recomanda "existenta, in special pentru obiectivele de business, a unui plan "B" care sa ii scutesca de depresii intr-o perioada atat de volatila, precum cea pe care o traim acum".

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Resolutions 2013, #resolutions 2013 Ascendis, #sfaturi resolutions 2013, #sfaturi rezolutii 2013 , #Managementul carierei