Alice Tirsea: Nu fac distinctia intre personal si profesional

Sambata, 30 Martie 2013, ora 00:00
4870 citiri
Alice Tirsea: Nu fac distinctia intre personal si profesional
Alice Tirsea

Alice Tirsea conduce, la 31 de ani, business-ul UCMS Group Romania. A preluat postul de Managing Director in martie, insa nu renunta la propria sa companie de consultanta, mai ales ca activitatea sa pe plan profesional o defineste ca persoana, recunoaste managerul.

Are o experienta de 10 ani in management, insa nu vede acest lucru ca pe o reusita iesita din comun: "pana la urma am 31 de ani si la aceasta varsta sunt destui tineri cu performante mai notabile", a declarat Alice Tirsea, pentru Business24.

Cea mai mare provocare este acum aceea de a dezvolta businessul pe o piata in regres, dar si de a fi un bun lider pentru o echipa ce a fost condusa foarte mult timp de manageri regionali.

Primul si singurul sau job a fost la compania G4S Romania, unde a ocupat pozitiii de Manager de Resurse Umane, General Manager al Diviziei de Management al Numerarului (avand in subordine aproximativ 4.500 de angajati) si Vicepresedinte de Operatiuni, dupa care si-a descris propria firma, yourCOO.

Spuneti-ne mai multe despre dumneavoastra. Aveti o experienta de aproape 10 ani in management, la o varsta foarte frageda. Cum ati intrat pe acest drum al managementului?

Eu nu gandesc ca sunt la o varsta foarte frageda, pana la urma am 31 de ani si la aceasta varsta sunt destui tineri cu performante mai notabile.

Este adevarat insa ca am condus propria echipa de foarte devreme, inca din 2002, anul in care am inceput primul si singurul meu job timp de 9 ani, la G4S Romania.

Este vorba de Departamentul de HR, unde am inceput la Inspector Personal (la vremea aceea, pe linie de resurse umane, nici nu se facea altceva decat administrare de personal) si apoi, la cateva luni, am fost numita HR Manager. De atunci am ocupat doar functii de conducere.

Credeti ca tineretea este un atu sau un punct slab pentru un manager de top sau antreprenor?

Cum nimic in viata nu este perfect, exista si plusuri si minusuri. Pe de-o parte ai vise mari, energie, "drive", foarte mare disponibilitate la efort, deschidere la noile tehnologii, iar pe de alta parte, insuficienta experienta de viata face ca deciziile sa nu fie uneori cele mai bune si mai ales isi pune cuvantul in relationarea cu oamenii, mai ales cu cei mai in varsta decat tine.

Din luna martie 2013 sunteti si Managing Director UCMS Group Romania, ce planuri aveti pentru aceasta companie, in 2013?

Planurile sunt foarte mult legate de promovarea echipei noastre si a serviciilor pe care le oferim inca din anul 1996, care sunt de o foarte buna calitate, cel putin asa ne spun clientii nostri.

Apoi imi propun sa continuam si sa adancim actiunile de optimizare a activitatii noastre. Sunt o persoana axata pe imbunatatire si de aceea mereu ma intreb: ce masuri trebuie sa luam ca maine sa fim mai buni decat astazi?

Dar poate ceea ce imi doresc cel mai mult este sa fiu un bun lider pentru aceasta echipa, care este foarte talentata si care de foarte multi ani este condusa de manageri regionali.

Care considerati ca este cea mai mare provocare, odata cu aceasta noua functie?

Marea provocare este sa reusim sa dezvoltam in continuare business-ul, intr-o piata aflata oricum in regres.

Specializarea dumneavoastra este schimbarea organizationala, judecand dupa proiectele pe care le-ati coordonat de-a lungul timpului. Urmeaza o schimbare si pentru UCMS Group Romania?

Schimbarile deosebite pe care eu le-am gestionat in special la G4S au fost determinate in primii ani de ritmul foarte alert de crestere a companiei (70-80% crestere anuala) si apoi, in ultimul an, de descrestere masiva (-40%).

Nu este cazul la UCMS Group Romania, pentru ca perioada este total diferita. Vom creste organic, iar schimbarile pe care le vom face sunt cele obisnuite unei companii care tinde mereu sa fie mai buna in ceea ce face.

Ce fel de manager este Alice Tirsea?

Sunt intr-o continua dezvoltare si transformare. Caut mereu sa ma perfectionez. De altfel nu degeaba se spune ca leadership-ul se invata toata viata.

In esenta, sunt un manager orientat spre consens si armonie. Imi plac relatiile de munca sanatoase si de aceea le cultiv prin toate actiunile mele.

Imi place si ma preocup sa-i invat si pe altii sa faca la fel. Ca manager impartasesc mult, informatie si knowledge, pentru ca imi place sa contribui la dezvoltarea oamenilor.

Pe de alta parte sunt exigenta si foarte directa, fara prea multe menajamente si asta pentru ca sinceritatea este o valoare pentru mine, chiar daca stiu ca sunt si oameni inconfortabili cu acest lucru.

In cei 10 ani de experienta v-ati dezvoltat si propria companie de consultanta in management operational, yourCOO. Cum functioneaza aceasta companie si in ce masura va mai implicati in conducerea ei?

In cea mai mare parte, proiectele pe care le-am avut cu yourCOO au fost gestionate de mine personal, avand cativa colaboratori si parteneri foarte buni.

Din punct de vedere al serviciilor de consultanta in management operational, eu imi doresc in continuare sa am clienti-manageri cu care sa lucrez unu la unu.

Pe de alta parte, voi continua proiectele de training. Cursul de asistent manager s-a bucurat de un mare succes si intrucat am in continuare cereri il voi duce mai departe.

Si totodata, imi propun sa dezvolt ceea ce am inceput deja pe linie de instruire a juniorilor din zona operationala si a managerilor proaspat promovati sau aflati la inceput de cariera in management.

Va mai ramane timp si pentru planurile personale?

Nu fac distinctia intre personal si profesional. Din acest punct de vedere ma aseman celor din generatia Y.

Ceea ce fac din punct de vedere profesional este cat se poate de personal pentru mine, este ceea ce ma defineste ca om.

Evident ca aloc timp si pentru relaxare, recreere, distractie, altfel nu as mai putea fi performanta la job.

Ce pasiuni aveti? Cat investiti in ele?

Ceea ce fac din punct de vedere profesional si tot ceea ce este in legatura cu profesionalul reprezinta pasiunea mea si asa a fost inca din prima zi cand am intrat in campul muncii.

Ma preocupa si citesc despre leadership, dezvoltare personala si NLP. Rezonez foarte mult cu legea atractiei si ideea potrivit careia gandurile ne determina pana la urma destinul.

Practic si exersez foarte mult din ceea ce citesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Alice Tirsea UCMS Group Romania, #Alice Tirsea G4S, #Alice Tirsea yourCOO, #Alice Tirsea interviu , #Manageri romani