Dragos Anasatasiu, Eurolines: Adio Schengen, cu suspendarea lui Basescu

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 18:50
3381 citiri
Dragos Anasatasiu, Eurolines: Adio Schengen, cu suspendarea lui Basescu

Proprietarul Eurolines a declarat pentru Business24 ca evenimente precum cel al suspendarii presedintelui Basescu vor avea repercursiuni asupra unor probleme mai vechi pe care Romania le are in raport cu Uniunea Europeana, cum ar fi aderarea la Spatiul Schengen.

Anastasiu este ferm convins ca suspendarea presedintelui trimite un semnal de nesiguranta in Europa, iar un posibil efect imediat al acestui eveniment este respingerea Romaniei din Spatiul Schengen.

"Sansele noastre ca tara sunt sa transmitem partenerilor de afaceri si mai ales inevstitorilor sentimente precum siguranta, predictibilitate, adica, toate sentimentele de corectitudine si bine", a declarat prorpietarul Eurolines.

Scandalul nu ne face bine la imagine

El sustine ca orice alt mesaj transmite Romania in exterior, ca este legitim sau nu, nu ne face bine la capitolele incredere si imagine, iar cu cat o tara este mai fragila din punct de vedere economic, sustine antreprenorul, cu atat aceasta traieste mai mult din incredere si imagine.

Dragos Anastasiu sustine ca problema principala o reprezinta fluctuatiile cursului de schimb valutar, nu neaparat devalorizarea leului, cu repercursiuni asupra nivelului de predictibilitate a afacerii. "Sunt tot felul de pierderi sau castiguri contabile, generate de fluctuatia puternica a cursului valutar, iar acestea nu sunt reale, ci doar pe hartie", sustine proprietarul Eurolines.

Anastasiu considera ca, pe termen lung, investitiile aduc beneficii pe termen lung, iar acestea ar putea fi mult diminuate, din cauza unor evenimente precum suspendarea presedintelui.

Dragos Anastasiu spune ca un astfel de eveniment politic poate influenta direct afacerile sale cu transportul de turisti, pentru ca Romania nu va adera la Spatiul Schengen.

"Orice modificare a PIB-ului are efecte directe asupra bugetului destinat cheltuielilor cu calatoriilor, dar, in acelasi timp suntem conditionati liberatatea romanilor de lucra in strainatate, si de eliminarea vizei de munca, iar toate acestea tin de incredere. Foarte multe state europene au impus restrictii romanilor, iar cu cat se prelungesc acestea, cu atat avem mai mult de suferit", a mai spus omul de afaceri.

Fluctuatiile cursului valutar, catastrofale

Anastasiu considera ca o problema grava o reprezinta deprecierea leului, pentru ca asta inseamna ca toate excursiile si concediile vor costa mai mult, iar cand aduci turisti straini in Romania, fluctuatiile valutare sunt catastrofale, pentru ca, de obicei, contractele cu tour-operatorii straini se incheie cu un an inainte, la un anumit pret.

"Contractezi in euro, platesti in lei hotelurile, iar fluctuatiile duc la un plan de busiess imprevizibil", a mai spus Anastasiu.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#dragos anastasiu, #proprietar Euroline, #suspendarea presedintelui Basescu, #mediul economic, #mediul de afaceri romanesc , #Manageri romani