Managerii prevad o crestere in industria prelucratoare

Marti, 28 Februarie 2012, ora 10:47
2346 citiri
Managerii prevad o crestere in industria prelucratoare

Managerii firmelor romanesti anticipeaza o tendinta de crestere moderata in industria prelucratoare in perioada februarie-aprilie,si relativa stabilitate in constructii, comertul cu amanuntul si servicii in raport cu cele trei luni anterioare.

Astfel, potrivit ultimei anchete de conjunctura a Institutului National de Statistica (INS), din luna februarie, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +12%).

Pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere in ceea ce priveste estimarea productiei si anume fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor (sold conjunctural +38%) si fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice (sold conjunctural +32%). Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza crestere moderata a acestora in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +6%).

In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucratoare.

Potrivit estimarilor din februarie, in activitatea de constructii se va inregistra, pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +2%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -1%).

Managerii estimeaza scadere moderata a numarului de salariati

Managerii estimeaza scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -11%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural +3%).

In sectorul de comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural -4%) si a volumului total al vanzarilor de marfuri (sold conjunctural -2%).

Angajatorii prognozeaza, pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +7%) si a volumului comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri (sold conjunctural +6%). Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +21%).

Conform estimarilor din februarie, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate (sold conjunctural +2%). In sectorul de servicii se estimeaza, pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%).

Potrivit opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor vor avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +6%).

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#manageri angajati, #manageri firme Romania, #manageri companii industrie , #Manageri romani