Romani premiati: Avocatul Florentin Tuca este managerul anului in Europa

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 13:13
2703 citiri
Romani premiati: Avocatul Florentin Tuca este managerul anului in Europa

Florentin Tuca a fost marele castigator al premiului "Managing Partner-ul Anului din Europa" din cadrul The Lawyer European Awards 2012, care s-au decernat joi seara la Monte Carlo.

Titlul i-a fost acordat lui Tuca pentru "pentru ritmul neobosit si modelul inspirational de management", de catre un juriu format din 15 executivi de top din cadrul unor companii de renume precum Caterpillar, CBS Outdoor, Mitsui Sumitomo Insurance, HBO Europe, Unisys, Rusal, InterContinental Hotels Group, precum si reprezentanti ai unor firme de avocatura de prestigiu, transmite Agerpres.

"E un premiu extrem de onorant, evident. Desi suna ca recunoastere individuala, el reprezinta, de fapt, un Oscar colectiv, certificarea performantelor de grup ale partenerilor mei. Nu e premiul meu, e medalia de aur a echipei!", a spus Florentin Tuca cu ocazia decernarii premiului.

La ceremonia de premiere The Lawyer European Awards 2012, dedicata elitei juridice de pe batranul continent, au participat 88 de firme de avocatura independente si internationale, care au concurat in acest an pentru cele mai prestigioase distinctii conferite comunitatii juridice din Europa.

Au fost decernate 19 trofee firmelor de avocatura care au inregistrat performante remarcabile in decursul ultimului an, precum si liderilor care, prin decizii strategice si management vizionar, au avut un aport semnificativ in evolutia si dezvoltarea business-ului in ultimele 12 luni.

Florentin Tuca are o experienta de 19 ani in domeniu, este specializat in drept societar, concesiuni si PPP, precum si fuziuni si achizitii/privatizari. De asemenea, el detine o bogata activitate de reprezentare in proceduri de arbitraj intern si international, cu deosebire spete rezultand din incalcarea diverselor tratate bilaterale privind protectia reciproca a investitiilor.

El a coordonat echipa de avocati care a reprezentat cu succes Romania in trei dosare de arbitraj in fata Centrului International de Reglementare a Diferendelor Relative la Investitii (ICSID) de la Washington, valoarea despagubirilor pretinse de reclamanti depasind 700 milioane de dolari.

Printre cei mai reprezentativi clienti ai firmei de avocatura se numara Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucuresti, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania si ING Real Estate.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#premiu avocatura, #premiu Tuca, #premii Lawyer European Awards , #Manageri romani