Romania, in grupul "inovatorilor modesti" la nivelul UE. Ce solutii are mediul de business

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 13:44
2366 citiri
Romania, in grupul "inovatorilor modesti" la nivelul UE. Ce solutii are mediul de business

Romania, alaturi de Bulgaria si Letonia sunt considerate "inovatori modesti" avand o performanta in materie de inovare semnificativ mai scazuta decat media UE.

In acest context, inovatia ramane prioritate nationala, resimtindu-se nevoia cresterii sustinute a numarului companiilor si intreprinderilor inovatoare care sa activeze pe piata romaneasca.

Asadar, pentru a-si imbunatati competitivitatea pe termen lung, companiile din Romania trebuie sa creeze si sa implementeze o strategie de inovare cu prioritati clare, coerente si coordonate, reorientandu-si resursele in acest sens.

Experti internationali si lideri importanti din companii de renume si industrii puternice din Romania, precum finante, banci, energie, tehnologie, transporturi si infrastructura, cercetare, fizica si inginerie nucleara, consultanta, comunicare sau servicii de sanatate vor adresa problematica inovatiei intr-un eveniment inedit care se va desfasura pe 10 aprilie la Bucuresti cu titlul "Innovate now!".

Printre speakerii confirmati in sesiunea din deschidere a evenimentului se numara Daniela Lulache - CEO Nuclearelectrica, Nicolae Danila - Board Member BNR, Andrew Auerbach - CEO Auerbach Group, Dr. Joerg Fabri - CEO allocate International si Nils Berger - CEO EK Automation. Acestia vor impartasi participantilor experiente importante despre impactul si beneficiile procesului de inovare la nivelul organizatiilor pe care le conduc.

In a doua sesiune a evenimentului,Institutul Aspen Romania organizeaza un panel de discutii despre optiuni de politici publice care sa creeze conditii pentru stimularea cercetarii si inovarii in Romania. Acesta face parte din seria de evenimente din cadrul programului de politici publice al Institutului Aspen Romania - "Technology, Information & Society" si abordeaza inovarea din perspectiva impactului asupra cresterii economice si a beneficiilor cross sectoriale.

Printre invitatii care vor lua cuvantul la acest panel se numara Nicolae Zamfir - General Manager Institutul National pentru Fizica si Inginerie Nucleara, Adrian Curaj - Director al Agentiei Executive pentru Educatie Superioara si Cercetare, Teddy Dumitrescu - CEO & Chairman Publicis Groupe in Romania, Vasile Iuga - Country Manager Partner, PwC si Jihad Haidar - Managing Director, Infineon Technologies. Discutia este moderata de Irina Anghel-Enescu, Managing Director, South Eastern European Private Equity and VC Association (SEEPEA).

De asemenea, Steve Shapiro, expert international in inovatia pentru afaceri, va vorbi managerilor si antreprenorilor despre inovatie, cu accent pe modalitatile concrete si inovatoare prin care mediul de business se poate revigora. Audienta va beneficia de o experienta memorabila in prezenta celui care a revolutionat perspectiva asupra inovatiei in afaceri si care a dezvoltat un sistem inovator utilizat de peste 50.000 de oameni din intreaga lume pentru a crea echipe performante de inovare.

Sunt asteptati la eveniment reprezentanti ai mediului de afaceri, antreprenori, manageri si specialisti din domeniul inovatiei care provin din industrii si sectoare diverse din Romania. Conferinta "Innovate Now!" este organizata de Linkage Romania si Quest Advisors, in parteneriat cu revista Cariere, Institutul Aspen Romania, AmCham Romania (The American Chamber of Commerce in Romania) si Maastricht School of Management Romania, reprezentand o premiera pentru mediul de business romanesc.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#mediu business romanesc, #companii inovatoare, #mediu afaceri Romania , #Manageri romani