Se cauta directori pentru ICR in Europa si New York. Ce trebuie sa faci pentru a candida

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 09:01
2164 citiri
Se cauta directori pentru ICR in Europa si New York. Ce trebuie sa faci pentru a candida

Dosarele pentru concursul organizat de Institutul Cultural Roman in vederea ocuparii a cinci posturi de director adjunct la ICR Viena, Berlin, Varsovia, Lisabona si New York se pot trimite pe adresa concurs@icr.ro pana pe 7 decembrie.

De asemenea, ICR organizeaza concurs pentru douasprezece posturi de referent la ICR Viena, Berlin, Varsovia, Lisabona, Stockholm, New York, Buruxelles, Londra si Accademia di Romania.

Pentru posturile de director adjunct se pot inscrie in competitie cetateni romani care cunosc limba tarii respective si vorbesc o limba de circulatie internationala (de preferat limba engleza), au o vechime de cel putin 3 ani intr-o functie de conducere, au o activitate profesionala prestigioasa intr-un domeniu intelectual, cultural-artistic, universitar-academic, stiintific, management public, diplomatie si au o experienta ca manager cultural.

Candidatii pentru posturile de director adjunct trebuie sa fie echidistanti politic, adera la valorile democratiei, pluralismului, au abilitati de comunicare, cunosc spatiul cultural din tarile-gazda si implicarea in dezvoltarea relatiilor bilaterale dintre Romania si acestea, cunosc legislatia in vigoare privitoare la infiintarea, organizarea si functionarea Institutului Cultural Roman, precum si a Institutelor Culturale Romane din strainatate.

Dosarul acestor candidati trebuie sa includa, printre altele, o lucrare cu propria strategia culturala in contextul misiunii asumate de Institutul Cultural Roman.

Pentru posturile de referent se pot inscrie in competitie cetatenii romani care cunosc o limba de circulatie internationala (de preferat limba engleza) si eventual limba tarii respective, au activitate profesionala intr-un domeniu intelectual, cultural-artistic, universitar-academic, stiintific, management public, diplomatie; au o experienta in managementul proiectelor (coordonator de proiecte culturale, prestatie la nivelul unor institutii, asociatii, organizatii nonguvernamentale cu profil cultural), sunt echidistanti politic, adera la valorile democratiei si pluralismului, au abilitati de comunicare si cunosc spatiul cultural din tarile-gazda si cunosc legislatia in vigoare privitoare la infiintarea, organizarea si functionarea ICR.

Candidatii declarati castigatori vor pleca la post numai dupa indeplinirea tuturor procedurilor legale necesare angajarii pe perioada determinata in cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Comisia de concurs va selecta candidaturile eligibile pentru interviu, iar candidatii vor fi programati pentru interviu in perioada 17-20 decembrie 2012.

Rezultatele vor fi anuntate pe site-ul Institutului Cultural Roman (www.icr.ro) in data de 7 ianuarie 2013.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...