Stefan Vuza: Ce a facut Basescu pentru mediul de afaceri?

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 14:50
2554 citiri
Stefan Vuza: Ce a facut Basescu pentru mediul de afaceri?

Presedintele Grupului Servicii Comerciale Romane a declarat pentru Business24, ca suspendarea presedintelui Basescu nu va avea niciun fel de influenta asupra mediului de afaceri.

El are si un exemplu la indemana, care sa certifice spusele: Italia anilor '60-'70 care a schimbat aproape 100 de prim-ministri, iar unul dintre ei chiar a fost asasinat si cu toate acestea, economia italiana a mers ca unsa.

"In urmatorii 4-5 ani, mediul politic din Romania va fi caracterizat de o puternica instabilitate. Cred ca vom asista la schimbari de prim-ministri la fiecare sase luni, se vor intensifica jocurile de culise, pentru ca numai la asta se pricep politicienii damboviteni", a declarat Stefan Vuza.

Economia se descurca si fara mediul politic

Industriasul sustine ca economia tarii isi va purta singura de grija, si fara aportul clasei politice, si va reusi sa treaca peste starea mediului politic, pana cand acesta se va maturiza. El este ferm convins ca niciun om de afaceri nu a luat vreodata in serios vreun premier, ori l-a afectat prea mult deciziile acestuia.

"Basescu este bun pentru romani, fiindca acestora le plac circarii, insa, trebuie sa vedem, concret, ce a intreprins locatarul de la Cotroceni pentru mediul de afaceri romanesc. Nu-mi aduc aminte sa-l fi vazut pe Basescu de multe ori inconjurat de oameni de afaceri in delegatiile oficiale. El doar a stiut sa distruga mediul de business romanesc", subliniaza Stefan Vuza.

El sustine ca daca mediul de afaceri va deveni toxic, in principal din cauza cursului de schimb valutar, atunci intreprinzatorii se vor "descurca", poate chiar si prin neplata taxelor.

"Toata Europa aplauda daca acest presedinte este suspendat. Trebuie sa va uitati ca nicio tara din Europa nu l-a primit pe acest presedinte, deci nimeni nu l-a bagat in seama pe acest individ. Sa-l dam jos pe Basescu este echivalent cu suspendarea lui Slobodan Milosevici din Iugoslavia", sustine Vuza.

Dam jos soferul, dar motorul masinii e gripat

El sustine ca raul facut de Basescu abia acum va urma, pentru ca actualul presedinte a "manelizat" viata politica romaneasca, a distrus increderea in institutiile statului, iar acum, chiar daca vine un politician tanar, cu intentii bune, nimeni nu mai are incredere in el. "Occidentul spune ca e bine ca il dam jos pe Basescu, insa motorul este gripat, iar in urmatorii 10 ani vom asista la foarte multe crize", a mai spus miliardarul.

Stefan Vuza sustine ca desele crize politice care vor avea loc in anii urmatori ar putea conduce chiar si la asasinate politice, pentru ca, spune el, fenomenul asasinatului politic face parte din scenariul politic al Balcanilor. "Este clar ca la noi se va ajunge si la lucruri mai rele, la asasinate politice, la rapiri, pentru ca la bulgari s-au intamplat, asa ca nu vad de ce in Romania sa nu aiba loc asa ceva", a mai spus Vuza.

Industriasul este ferm convins ca partidul care va veni la conducerea tarii in urmatorii patru ani va fi unul de sacrificiu, pentru ca va "incasa" toti pumnii si toata ura, si mai ales neincrederea populatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#stefan vuza, #Grup Servicii Comerciale Romane, #mediul de afaceri, #suspendarea presedintelui Basesc, #mediul politic , #Manageri romani