Vrei sa faci fata cu succes crizei? 5 motive sa incepi un MBA

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 18:00
3557 citiri
Vrei sa faci fata cu succes crizei? 5 motive sa incepi un MBA

Diploma de MBA iti asigura instrumentele necesare pentru a face fata crizei, te ajuta sa te ridici la nivelul asteptarilor, iti asigura o agenda importanta de contacte de business si iti da ocazia sa discuti de la egal la egal cu oamenii de talia ta.

Daca inca nu te-ai hotarat sa urmezi un curs de MBA, Business 24 a "cules" cinci motive solide sa nu mai stai pe ganduri, chiar de la Adriana Dutescu, Director al Bucharest School of Management si al Programuluii MBA Romano-Canadian.

"In contextul economic nesigur pe care il resimtim de cativa ani, multi dintre noi, poate majoritatea, ne-am vazut nevoiti sa ne facem reevaluari privind cariera si 'greutatea' pe care o avem in plan profesional. Avand perspectiva unui loc de munca nesigur, a unei afaceri pentru a carei evolutii este greu de facut predictii pe termen lung, cautam puncte de sprijin care sa ne ofere siguranta si o perspectiva increzatoare asupra viitorului", ne-a explicat Adriana Dutescu.

Se pare ca toate aceste nelinisti au generat un fenomen de orietare catre perfectionarea profesionala a managerilor si antreprenorilor romani. Rezultatul a fost o crestere a numarului de manageri care au hotarat sa investeasca intr-un program de MBA pe cont propriu.

"De exemplu, in acest an ponderea cursantilor Programului de MBA Romao-Canadian este detinuta de studentii care isi achita singuri taxa de scolarizare (cca. 70%)", sustine directorul Bucharest School of Management.

Iata cinci motive pentru care merita sa incepi un MBA, conturate de Adriana Dutescu:

Un program de MBA ofera instrumentele necesare pentru a supravietui indiferent de perioada economica

Pe langa acest lucru, un MBA iti ofera si solutiile care pot fi aplicate pentru a traversa cu succes o criza financiara sau alte provocari care pot aparea in mediul de afaceri. Aceasta poate insemna, la nivelul unei firme, salvarea de la faliment. Sa ne amintim1. ca inceperea crizei a dat startul inchiderii activitatilor multor firme care au fost luate pe nepregatite. Un absolvent de MBA nu numai ca va sti ce trebuie sa faca, ci va putea anticipa astfel de fenomene, putandu-se pregati din timp pentru ele.

S-au creat asteptari tot mai mari de la managerii romani

Odata cu maturizarea mediului de afaceri din Romania, asteptarile de la manageri au ajuns la un standard care le impune acestora urmarea unui program de MBA. Tendinta este ca pregatirea de acest nivel sa devina o necesitate de la un nivel de responsabilitati in sus, si nu un punct de diferentiere pe piata, asa cum era acum cativa ani.

Un MBA iti asigura o agenda pretioasa de contacte

Studentii programului de MBA Romano-Canadian acced nu numai la un nivel de pregatire in afaceri superior, ci si la o retea de contacte valoroasa, formata din cei peste 1000 de absolventi ai programului. Am asistat nu de putine ori la brainstorminguri in care o problematica profesionala reala, importanta pentru unul dintre studenti, era dezbatuta impreuna cu alti colegi din echipa si gasite solutii care s-au dovedit a fi de succes. Este un tip de consultanta daca vreti, greu de egalat, datorita faptului ca ofera o perspectiva la 360 de grade a unei situatii, dat fiind ca feed-back-ul vine din partea unor manageri si antreprenori din industrii diferite, cu experiente variate.

Ai ocazia sa discuti de la egal la egal cu profesionistii

Pentru a avea recunoasterea comunitatii profesionale din care face parte si aprecierea clientilor sai - sefi, colegi, subalterni, colaboratori - un manager trebuie sa evolueze in mod constant. Lumea afacerilor nu sta pe loc, dinamica este extrem de mare si trebuie tinut pasul cu aceasta. MBA-ul ofera atat cunostintele, cat si limbajul dupa care se recunosc managerii care au o educatie in afaceri.

In timpul MBA-ului iti pregatesti un plan de afaceri de succes

Asa cum am observat din evolutia profesionala a absolventilor nostri, aceasta este una ascendenta, rezultatele aparand chiar in timp ce urmeaza programul sau la scurt timp dupa aceea. Unii dintre absolventi chiar si-au lansat o afacere care acum functioneaza cu succes, pe baza planului de afaceri pregatit ca si proiect in cadrul programului, validat de echipa noastra de profesori, romani si straini, toti cu o expunere impresionanta la mediul economic local si international.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#MBA Adriana dutescu, #motive incepi MBA, #cursuri mba , #MBA