COVER STORY: Lazarov TV

Miercuri, 22 August 2007, ora 12:39
1116 citiri

Valeriu Lazarov, omul care a revolutionat divertismentul romanesc de televiziune la sfarsitul anilor '90, si-a pus discret pe hartie un plan de bataie prin care isi poate trimite deja competitorii in sedinte. Pregateste atacul televiziunilor de nisa si lucreaza la un model de business pentru un segment virgin in Romania: productia pentru New Media. Al doilea val Lazarov urmeaza sa se produca.

Valeriu Lazarov zambeste amabil, saluta protocolar si se indreapta elegant catre studioul de filmare situat la cativa metri distanta de carul de reportaj din care ies aburi de caldura. Ignora canicula si lipsa aerului conditionat din imensul studio de la Castel Films, in care decorurile si echipamentele stau sa se topeasca, si supervizeaza atent pregatirile pentru inregistrarea emisiunii "Geniali", realizata de una dintre companiile sale de productie tv pentru postul Antena 1.

Primul antreprenor roman din industria productiei independente de televiziune, cel care a reinventat divertismentul autohton, acum aproape zece ani, cand a adus fenomenul "Surprize, Surprize" la TVR, s-a aflat in Romania pentru 11 zile. Este una dintre cele mai lungi sederi ale sale in tara de cand si-a deschis prima afacere aici - compania Prime Time World Bucuresti, in 1999. "Este un obicei de-al meu, de a sta cu echipele mele inaintea zilelor de filmare", explica Valeriu Lazarov, regizorul roman de aproape 72 de ani, stabilit la Madrid, care mai degraba vede in sine "un muncitor" indragostit de munca de televiziune decat un om de afaceri de succes in domeniul productiei tv.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...