Sfaturi cheie pentru a motiva Non-Financiar angajatii! Partea - I -

Miercuri, 09 Ianuarie 2008, ora 01:18
1645 citiri
Sfaturi cheie pentru a motiva Non-Financiar angajatii! Partea - I -

In cadrul unei companii se gasesc angajati din diferite medii a caror performanta depinde de diversi stimuli. Stimulul material, salariul, este doar o parte dintr-un pachet pe care angajatorul il ofera. Dar stimulii pot fi si altfel decat materiali. Urmeaza aceste cateva sfaturi si vei obtine o echipa loiala si performanta.

1) Primesti ceea ce recompensezi

Asigura-te ca ai definit clar ceea ce vrei sa obtii, apoi foloseste recompense si recunoasterea pentru a te indrepta catre acele obiective! Stabilirea unor metode de a-ti recompense echipa si de a-i recunoaste meritele te ajuta sa obtii acele rezultate pe care le doresti, acele rezultate care duc la atingerea unui target. Un program de recompense si recunoastere este mijlocul cel mai simplu, dar in acelasi timp si cel mai efficient, de a atinge respectivul target.

2) Factorii motivatori variaza de la un individ la altul.

Pentru a-ti atinge obiectivele intreaba-ti angajatii ce isi doresc! Nu e de ajuns sa faci un program de recompensa si recunoastere si sa-l impui angajatilor, respectivul program trebuie sa se muleze pe dorintele si pe nevoile lor.

Astfel, inainte de a alcatui o vitrina de premii, de exemplu, trebuie sa afli ceea ce isi doresc angajatii, doar ei sunt cei care vor munci pentru respectivele recompense, pentru respectivele premii. Asadar, premiile puse la bataie trebuie sa fie exact ceea ce isi doresc angajatii. Daca in schimb angajatii s-ar simti mai recompensati primind o zi libera pentru un rezultat foarte bun pe care l-au avut, exact acest lucru trebuie sa ii dam, adica, exact ceea ce l-ar putea motiva.

3) E nevoie de bani putini sau chiar deloc pentru cele mai motivante recompense

Recompenseaza-ti angajatii cu un sincer "Multumesc!", furnizandu-le informatii, implicandu-i in procesul de luare a deciziilor, mai ales daca este vorba despre decizii care ii afecteaza pe angajati! Aminteste-ti ca premiile in bani functioneaza doar pentru o perioada scurta de timp!!! In momentul in care le dai angajatilor tai recompense financiare des, acestora li se va parea natural sa le primeasca in continuare, se vor astepta sa primeasca bani mai multi continuu.

Asadar, nu e o medoda de recompesa care sa ii motiveze pe angajati sa lucreze mai efficient pentru mult timp. Rezultatele acestui tip de recompense sunt pe termen scurt. In schimb, un angajat se simte mult mai responsabil si mai important pentru companie daca ii multumesti pentru efortul pe care l-a depus si daca ii spui cat de mult inseamna pentru companie munca pe care o face el.

Asadar, motivarea unui angajat se poate face si cu un buget scazut, sau chiar fara bani. Important este sa-i arati aprecierea. Metoda de a face acest lucru tine de creativitatea fiecarui manager in parte si de ce l-ar motiva pe respectivul angajat (aminteste-ti ca "Ceea ce motiveaza angajatii, motiveaza angajatii." Vezi 2)! )

Bloombiz.ro Newsletter
Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...