Camera Deputatilor: consiliile locale pot adopta unele hotarari cu majoritate simpla

Marti, 04 Iunie 2013, ora 13:59
2508 citiri
Camera Deputatilor: consiliile locale pot adopta unele hotarari cu majoritate simpla

Camera Deputatilor a adoptat tacit, marti, un proiect de lege prin care consiliile locale pot adopta hotarari in anumite domenii cu majoritate simpla si nu cu majoritatea consilierilor in functie, propunerea de act normativ urmand sa fie analizata de Senat.

Potrivit proiectului de lege, initiat de sase deputati, intre care si liderul deputatilor PSD Marian Neacsu, "Consiliul Local adopta hotarari cu majoritate simpla (jumatate plus unu din numarul consilierilor prezenti la sedinta - n.r.)".

In proiect se mai arata ca se vor adopta cu votul majoritatii consilierilor in functie doar hotararile care tin de bugetul local, contracte de imprumuturi, impozite si taxe locale, participarea la programe de dezvoltare judeteana, regionala, zonala sau de cooperare transfrontaliera, organizarea si dezvoltarea urbanistica a localitatilor si amenajarea teritoriului, asocierea sau cooperarea cu alte autoritati publice, cu persoane juridice romane sau straine.

"Consiliul Local poate stabili ca unele hotarari sa fie luate prin vot secret", se mai arata in proiectul de lege.

Dupa adoptarea tacita de catre Camera, proiectul va fi analizat de Senat, care este for decizional.

#majoritate simpla Consiliu Local, #vot Consiliu Local, #hotarari Consiliu Local, #proiect lege Camera Deputatilor , #Camera deputatilor