Iulian Urban: vom ataca la CC amendamentele bancilor la OUG 50/2010

Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 17:31
2179 citiri
Iulian Urban: vom ataca la CC amendamentele bancilor la OUG 50/2010

Senatorul PDL Iulian Urban afirma, pe blogul personal, ca intentioneaza sa atace la Curtea Constitutionala, alaturi de colegii sai, amendamentele depuse de reprezentantii bancilor la OUG 50/2010, in cazul in care acestea vor fi adoptate de Camera Deputatilor, potrivit Mediafax.

"Vad ca deputatii PSD tin cu dintii de amendamentele aduse de banci la OUG 50/2010 care practic modifica total sensul legii, o mutileaza si lasa milioane de romani la cheremul bancilor. (...)

Declar public faptul ca zbaterea bancilor din Camera Deputatilor este in zadar, intrucat fiecare din cele 83 de amendamente depuse in Camera decizionala, care va trece de votul plenului, vor fi atacate la CC pe motiv de incalcare a principiului bicameralismului", se arata intr-o postare a lui Urban de pe prorpiul site.

El mentioneaza ca va cere ca amendamentele sa fie delcarate neconstitutionale.

"Alaturi de colegii mei senatori, conform art. 15 din legea CC, vom sesiza instanta constitutionala si vom cere ca aceste amendamente sa fie declarate neconstitutionale, urmand sa intoarcem OUG 50 in Senat, acolo unde a fost adoptata cu majoritate de voturi fara nici un fel de amendament", sustine Urban.

Guvernul va transmite CE, pana la sfarsitul lunii octombrie, clarificarile solicitate in cazul OU 50/2010 privind contractele de credit ale populatiei si va comunica faptul ca din analiza autoritatilor romane rezulta ca ordonanta corespunde directivelor europene in domeniu si nu se impun modificari.

Subiectul a fost discutat in sedinta de miercuri a Guvernului, care a decis ca raspunsul continand clarificarile solicitate de catre Comisia Europeana in cazul OU 50/2010, care obliga bancile sa aplice principiile de transparenta si pentru contractele in derulare, sa fie elaborat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) pana la sfarsitul lunii octombrie. 

Vezi si:

Iulian Urban, OUG 50/2010: dupa prima banca suspendata, celelalte isi vor baga mintile in cap

Pontul Valutar, cu Dragos Cabat: Cand apelam la refinantarea creditului?

OUG 50/2010: Ce mai pot face clientii? Ce risca bancile?

#2010, #50, #banci, #cc, #clienti, #iulian, #oug, #urban , #Camera deputatilor