Urban: atacam OUG 50 la Curtea Constitutionala, daca va fi modificata

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 23:56
1438 citiri
Urban: atacam OUG 50 la Curtea Constitutionala, daca va fi modificata

Senatorul Iulian Urban a declarat marti ca daca OUG 50 va trece prin Camera Deputatilor cu modificari de susbstanta care sa afecteze consumatorii, atunci va ataca legea la curtea Constitutionala, pentru ca acestea nu au fost dezbatute si in Senat, potrivit Newsin.

"Aceste amendamente (la OUG 50 - n.r), daca trec intr-o forma care sa defavorizeze consumatorul roman, le atacam la Curtea Constitutionala. Nu trebuie sa mai fie decat inca alti 14 colegi", a declarat Iulian Urban.

El a spus ca 15 persoane se pot duce la Curtea Constitutionala si pot cere declararea ca neconstitutionala a unei legi, daca nu a fost dezbatuta si in Senat, in baza articolului 61 din Constitutie. In cazul in care Curtea Constitutionala va declara legea neconstitutionala, ea trebuie sa reia procesul legislativ.

Deputatii din Comisia de Buget, Finante si Banci au amanat votarea OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori pentru a putea permite depunerea de amendamente pana la data de 21 octombrie, urmand ca pe 27 octombrie sa inceapa dezbaterea acestora.

Astfel, membrii Comisiei au votat in unanimitate propunerea de amanare a votului pe marginea OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori pentru a permite celor interesati sa depuna amendamente pana la data de 21 octombrie.

Acestea urmeaza sa fie discutate in sedinta din 27 octombrie. Presedintele Comisiei, Viorel Stefan, a explicat reprezentantilor Asociatiei Romane a Bancilor ca pot depune amendamente la Comisie, urmand ca acestea sa fie insusite de deputatii care sunt de acord cu acestea.

In cazul in care nu exista membri ai comisei care sa isi insuseasca respectivele puncte de vedere, atunci acestea nu vor intra in dezbatere. In sedinta din 12 octombrie urmeaza sa fie audiati reprezentanti ai institutiilor care au participat la elaborarea actului normativ, precum si cei din mediul bancar. 

#2010, #50, #banci, #clienti, #credite, #oug, #urban , #Camera deputatilor