De la 1 iulie se schimba modul in care sunt percepute penalitatile de intarziere

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 17:34
2389 citiri
De la 1 iulie se schimba modul in care sunt percepute penalitatile de intarziere

Codul de procedura fiscala a fost modificat de Guvern, printr-o ordonanta de urgenta publicata luni, care revizuieste, incepand cu 1 iulie, modul de percepere a penalitatilor de intarziere.

Potrivit actului normativ, pentru datoriile neachitate la timp, penalitatile nu vor mai fi fixe, ci se vor calcula procentual pentru fiecare zi de intarziere, fiind datorate chiar din ziua urmatoare scadentei.

Noile reguli privind penalitatile de intarziere sunt cuprinse in OUG nr. 50/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 320 din 3 iunie 2013, si se vor aplica de la 1 iulie.

Potrivit actului normativ, contribuabilii vor achita, incepand din iulie, o penalitate de 0,02% pe fiecare zi de intarziere, ceea ce ar insemna o penalitate de 7,3% anual.

Noile prevederi din Codul de procedura fiscala penalitatile de intarziere vor avea caracter sanctionatoriu si se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

#modificari codul de procedura, #codul procedura fiscala, #modificari codul procedura fiscala 2013 , #Codul civil