Noi reguli privind poprirea datoriilor stabilite de Inalta Curte de Casatie si Justitie

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 18:02
2850 citiri
Noi reguli privind poprirea datoriilor stabilite de Inalta Curte de Casatie si Justitie

Orice persoana fizica sau juridica poate fi executata silit prin poprire, atunci cand nu si-a achitat datoriile pe care le are fata de un creditor, fie el statul, o societate comerciala sau o alta persoana fizica.

O decizie recenta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a clarificat anumite elemente procedurale ale popririi, regulile stabilite de Instanta Suprema fiind obligatorii incepand din 10 mai.

Este important de precizat ca sumele sunt poprite in masura necesara pentru realizarea obligatiei ce se executa silit, astfel incat daca, spre exemplu, in cazul in care disponibilul din contul debitorului poprit este mai mare decat cuantumul obligatiei datorate creditorului urmaritor, excedentul din contul respectiv nu va fi afectat de poprire.

Potrivit art. 453 alin (1) din Codul de procedura civila, poprirea se infiinteaza la cererea creditorului de catre executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul tertului poprit, prin emiterea adresei de poprire, insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu. Adresa de infiintare a popririi este comunicata tertului poprit, instiintandu-se totodata si debitorul despre masura luata.

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_33140/Noi/reguli/privind/poprirea/datoriilor./Inalte/Curte/de/Casatie/si/Justitie/a/clarificat/a.html#ixzz2TN5wI1Rw

Follow us: Avocatnetro on Facebook

Cititi continuarea articolului pe Noi reguli privind poprirea datoriilor. Inalte Curte de Casatie si Justitie a clarificat anumite prevederi procedurale.

#poprirea datoriilor legislatie, #legislatiei Romania poprire, #Inalta Curte poprire , #Codul civil