Generali Asigurari: daune de 1,6 milioane lei, ca urmare a inundatiilor

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 23:10
2653 citiri
Generali Asigurari: daune de 1,6 milioane lei, ca urmare a inundatiilor

Generali Asigurari a inregistrat pana in prezent daune de aproximativ 1,65 milioane lei ca urmare a inundatiilor, fiind afectate locuinte, autovehicule, dar si bunuri ale unor companii, au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii companiei.

Din aceasta suma, despagubirile pentru locuinte se ridica la circa 650.000 lei, fiind afectate 76 de case.

"Subliniem faptul ca este un proces in curs de desfasurare, inca se mai asteapta solicitari si se fac evaluari cu privire la valoarea reala totala a daunelor", a declarat, pentru NewsIn, directorul de asigurari generale al Generali Asigurari, Adrian Marin.

In ceea ce priveste asigurarea caselor situate in zone inundabile, reprezentantul Generali sustine ca, potrivit legii asigurarilor, un risc cum ar fi cel de inundatie trebuie sa fie imprevizibil ca sa poata fi acoperit printr-o asigurare facultativa.

Anumite zone din Romania sunt inundate cu regularitate, iar riscul se transforma in certitudine, motiv pentru care locuintele din aceste zone nu pot fi asigurate cu o polita facultativa, a explicat Marin.

"Conditiile noastre de asigurare si normele de subscriere exclud riscul de inundatie pentru asigurarea caselor din zone inundabile", a afirmat reprezentantul Generali, referindu-se strict la modalitatea de incheiere a politelor facultative pentru casele din aceste zone.

"Daca discutam despre asigurarea obligatorie a locuintelor, care va fi implementata in curand, PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor, unde Generali Asigurari este actionar) va subscrie si aceste riscuri", a adaugat Adrian Marin.

El a mai spus ca, potrivit normelor interne ale companiei, nu pot fi cuprinse in asigurare: case sau apartamente in blocuri ce prezinta risc seismic ridicat, case intr-o vizibila stare de degradare sau parasite si case aflate in zone inundabile.

Pe de alta parte, reprezentantul Generali Asigurari a explicat ca, pentru un apartament cu doua camere din Bucuresti, la o suma medie asigurata de 182.500 lei, costul unei asigurari complete a locuintei, cu toate riscurile incluse, atat pentru cladire, cat si pentru bunurile din locuinta, este de doar 1 leu/zi - valoare estimata.

Asiguratorii sustin ca, in acest an, riscul de inundatii exista in aproape toate zonele tarii din cauza precipitatiilor abundente. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#generali, #asigurari, #inundatii , #Lege asigurari