Verificarea calitatii de asigurat se face online

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 15:15
3304 citiri

Calitatea de asigurat a unei persoane care necesita servicii medicale, medicamente, ingrijiri la domiciliu si dispozitive medicale, cu exceptia celor din pachetul minim de servicii medicale, va fi verificata online, direct la furnizorii de servicii medicale, informeaza CNAS.

Furnizorul de servicii medicale va verifica aceasta calitate ca urmare a interogarii aplicatiei pe site-ul CNAS la adresa www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html, potrivit unui ordin al presedintelui Casei.

'Este o masura menita sa vina in sprijinul asiguratilor, care nu mai trebuie sa faca un drum la casa de asigurari pentru a cere adeverinta de asigurat, atat timp cat exista un instrument la indemana tuturor furnizorilor de servicii medicale pentru a verifica daca cel care solicita serviciul este asigurat sau nu', a precizat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, intr-un comunicat de presa remis miercuri Agerpres.

Potrivit sursei citate, in cazul in care, in urma interogarii, persoana apare ca neasigurata, aceasta se va prezenta la casa de asigurari de sanatate cu documentele care atesta calitatea de asigurat pentru a solicita eliberarea unei adeverinte.

"Automat, la eliberarea adeverintei de catre casa de asigurari, calitatea de asigurat va fi validata si in sistemul informatic (SIUI). Astfel, nu mai este necesara eliberarea adeverintei de asigurat pentru persoanele care figureaza in sistemul informatic ca fiind persoane asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania, conform aplicatiei instalate pe site-ul CNAS", se arata in comunicat.

CNAS a mentionat ca a transmis o circulara catre casele teritoriale de sanatate pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordinului presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 581/ 08.09.2014.

"Aceasta masura este tranzitorie si va fi inlocuita anul viitor de cardul national de sanatate, care va face dovada calitatii de asigurat", mai mentioneaza CNAS.

#CNAS asigurati, #furnizori servicii medicale , #Lege asigurari