Numarul firmelor deschise de catre cetatenii romani in Bulgaria este intr-o continua crestere

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 09:53
6132 citiri
Numarul firmelor deschise de catre cetatenii romani in Bulgaria este intr-o continua crestere

Tot mai multi intreprinzatori merg la Ruse pentru a-si deschide o firma in Bulgaria. Intermediarii de peste Dunare au perioade in care se plang ca nu pot face fata numarului mare de solicitari primite din partea romanilor.

Antreprenorii romani aleg Bulgaria pentru ca tara vecina dispune de un sistem de taxare avantajos si de o stabilitate economica iesita din comun, avand un curs valutar fix al monedei nationale (leva) pentru schimbul din si in Euro. In afara de cota TVA, de 20%, nici o alta taxa nu s-a schimbat in ultimii 20 de ani in Bulgaria.

Impozitul pe profit este de numai 10%, iar plata acestuia se face dupa depunerea declaratiilor de inchidere de an. In cazul in care firma nu inregistreaza profit, nu se achita nici un fel de impozit minim. Acest lucru faciliteaza practic scutirea taxelor pe profitul reinvestit.

Cu alte cuvinte, antreprenorii pot sa-si administreze banii astfel incat sa reduca costul impozitarii. De asemenea, impozitul pe dividende (5%), se achita tot anual.

Intreprinzatorilor romani nu le vine sa creada ca recuperarea TVA-ului se face in 45 de zile de la solicitarea scrisa a firmei.

In tara vecina toate taxele pentru salarii reprezinta aproximativ 48% din salariul net, adica aproape de doua ori mai putin decat in Romania. Salariul minim pe economie este de aproximativ 123 de Euro. Chiriile pentru sedii sociale/birouri, spatii de depozitare sau spatii comerciale pot fi de cateva ori mai mici decat la noi.

Interesant este totusi ca statul bulgar nu limiteaza inregistrarea unui singur sediu central la o adresa, fapt pentru care mai multe firme pot imparti costurile unei singure chirii, lucru care poate fi de asemenea facilitat de catre intermediari.

Unul dintre cei mai activi si apreciati intermediari de acest gen este Denislav Marinov, un jurist care activeaza cu calitatea de membru al Baroului Ruse.

Avocatul care ofera servicii de consultanta in limbile romana, engleza, rusa si bulgara este specializat in Drept Comercial, Drept Administrativ, Drept Fiscal si in Statutul Juridic al persoanelor Straine.

Denislav Marinov le pune la dispozitia clientilor sai o adresa in centrul orasului Ruse si totodata, posibilitatea de a folosi birourile aferente pentru intalniri si prezentari.

In plus, Cabinetul Avocatului Denislav Marinov va poate ajuta si cu toata gama serviciilor din zona de traducere si prelucrare a documentelor de orice tip (inclusiv tehnice, medicale sau juridice).

Gama de servicii juridice oferite de Denislav Marinov in Bulgaria va insoteste in toate etapele necesare infiintarii firmei dvs. in Bulgaria, dar si pe parcurs, in functie solicitarile si necesitatile fiecarui client in parte. Serviciile de contabilitate sunt asigurate de o companie partenera, care garanteaza atentia la detalii si confidentialitatea in relatia cu partenerii sai.

Cabinetul Avocatului Denislav Marinov este situat la aproximativ 76 de km de Bucuresti. Drumul din capitala tarii noastre pana in cel mai apropiat oras din Bulgaria dureaza aproximativ o ora si zece minute. Pentru a evita intercalarile, este recomandat sa faceti o rezervare inainte de a va deplasa in persoana, la cabinet.

Desi deschiderea unei noi firme se realizeaza rapid si nu necesita decat o vizita a dvs. de numai cateva ore la Ruse, primirea dreptului de Operator Intracomunitar si implicit de SRL platitor de TVA poate dura pana la 14 zile - lucru de care se ocupa Denislav Marinov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avocat Bulgaria, #deschid firma Bulgaria , #Lege avocat