A luat fiinta cea mai mare organizatie sindicala din cultura si mass-media

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 12:45
3530 citiri
A luat fiinta cea mai mare organizatie sindicala din cultura si mass-media

Cea mai mare organizatie sindicala din cultura si mass-media, cu aproximativ 10.000 de membri din 36 de sindicate, a luat nastere prin fuziunea Federatiei Artistilor Interpreti din Romania (FAIR) si a Federatiei Romane a Jurnalistilor MediaSind, in cadrul congresului de constituire din zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie.

Delegatii prezenti la congresul de constituire a Federatiei "Cultura si Mass-Media" FAIR-MediaSind au votat patru rezolutii prin care cer Puterii sa modifice strategia anticulturala promovata de Ministerul Culturii impotriva acestui important sector al economiei nationale, depolitizarea institutiilor publice de radio si televiziune, precum si modificarea, in regim de urgenta, a legislatiei muncii.

Federatia "Cultura si Mass-Media" FAIR-MediaSind isi propune sa relanseze dialogul social cu angajatorii din domeniu, inclusiv cu reprezentantii Ministerului Culturii, precum si sa negocieze un nou Contract Colectiv de Munca la nivel de sector, precizeaza Departamentul de Comunicare FAIR-MediaSind.

Conducerea FAIR-MediaSind este asigurata de Leonard Paduret

Conducerea FAIR-MediaSind este asigurata, in urmatorii patru ani, de Leonard Paduret - presedinte si Cristi Godinac - presedinte executiv. Vicepresedinti au fost alesi Adrian Ionescu, Adrian Moise, Ion Moraru, Razvan Dumitrescu, Mihai Ailenei, Radu Sorescu, Georgeta Stoica, Adrian Dumitrascu, Teodora Stanciu, Dumitru Mangu, Marius Ciulica, Dan Mihaescu, Victor Stan, Rares Sangeorzan, Horea Repede, Paul Buta. Mandatul de secretar general a fost incredintat lui Florin Istrate.

FAIR-MediaSind este afiliata la Federatia Internationala a Muzicienilor, Federatia Internationala a Actorilor si Federatia Internationala a Jurnalistilor.

#federatie MediaSind, #organizatie sindicala mass media , #Lege copyright